Umag: Laburisti na izbore samostalno

Slijeva Vladimir Brkljača, Denis Finderle, Davor Rašin i Marta Miljanović
Slijeva Vladimir Brkljača, Denis Finderle, Davor Rašin i Marta Miljanović

Umaški ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada tri je puta, želeći se upoznati sa situacijom na terenu, organizirao među sugrađanima akciju "Knjiga žalbe" u kojoj su prikupili njihove primjedbe, prijedloge i pohvale aktualnoj vlasti.

Na današnjoj su konferenciji za novinare predsjednik te stranke Davor Rašin, tajnik Denis Finderle i članovi Marta Miljanović i Vladimir Brkljača izdvojili jedan od brojnih evidentiranih problema.

- Mještanin Materade, rodnog mjesta poznatog književnika Fulvija Tomizze, požalio nam se na nesnosan smrad koji dopire iz susjedove gnojnice u središtu sela, blizu groblja. Nakon kiše gnoj se izlijeva duž cijele ceste.

Taj je problem više puta bio u medijima, pa gradsku vlast želimo potaknuti da konačno nešto poduzmu po tom pitanju, iznio je čelnik umaških Laburista.

Nakon što su, kako je rekao Rašin, tri tjedna pokušavali doći do gradskih čelnika, konačno su danas nakon presice imali zakazanu primopredaju Knjige žalbe kod dogradonačelnika Maura Jurmana. Želja je laburista da vlastodršci vide što im građani zamjeraju i od njih očekuju, te da nešto i poduzmu. Također, predložili su laburisti, traže da se na ulazu u gradsku upravu, na porti, angažira osoba koja će građane informirati i uputiti ih u rad gradskih službi radi bržeg i lakšeg dobivanja informacija za rješavanje njihovih problema.

Rašin se osvrnuo i na lokalne izbore, na koje će, po nalogu šefa stranke Dragutina Lesara, izaći samostalno. Istaknuo je da ima interesa za koaliciju s njima, da su već i razgovarali s nekim političkim opcijama, ali prije izbora od toga neće biti ništa.

Njihova stranka, koja je osnovana lani u rujnu i trenutno ima 30-ak članova, već je pripremila listu sa 17 kandidata za lokalne izbore, koju će uskoro predstaviti javnosti, kao i program rada koji je u završnoj fazi izrade. Temelji se na radu i otvaranju novih radnih mjesta, napomenuli su Laburisti.

- Za nas bi dva do tri gradska vijećnika bio jako lijep izborni rezultat, rekao je na upit što očekuju Brkljača. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter