Umag: Konacno Jadranskom ulicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon užurbanog asfaltiranja i bojenja horizontalne signalizacije, konacno je u petak oko 17 sati za promet otvorena obnovljena Jadranska ulica, koja Umag spaja sa Stella Marisom i Savudrijom. 

O njoj se posljednjih mjeseci mnogo govorilo, kritiziralo, negodovalo, a pisala su se i anonimna pisma s optužbama da nema projekta, potrebnih dozvola, da uredenje predugo traje...

Ova gradska investicija, kad se izgradi i kružni tok na spoju Savudrijske i Kratke ulice, stajat ce oko deset milijuna kuna, a radi se o dionici od bivšeg PIK-ovog podruma do vojarne, odnosno skretanja za Ulicu Polezine. Od pocetka su je pratile poteškoce. Gradanima je posebno smetalo što moraju voziti zaobilazno preko Komunele te s druge strane preko Šetališta Vladimira Gortana uz more.

Obnova je pocela lani u studenom, a problemi su nastali zbog dugotrajne kiše koja je usporavala radove i lošeg projekta koji se u hodu mijenjao.

Ulica je raskopana tridesetak godina nakon izgradnje pa gradevinari nisu znali što ce ih docekati kada skinu asfalt. A naišli su na lošu infrastrukturu, posebice oborinsku odvodnju, za ciju je rekonstrukciju trebalo ishoditi dodatne dozvole.

- Jadranska ulica privremeno je otvorena i više se nece zatvarati za promet. Još se službeno vodi kao gradilište jer treba dovršiti nogostup, zeleni pojas i slicno. Promijenit ce se i pojedini prometni znakovi. Dva najfrekventnija pješacka prijelaza su od kamenih kocaka i imat ce zasebnu rasvjetu koja ce proraditi za nekoliko dana. Ostali imaju plastificiranu bijelu boju s rokom trajanja od pet godina, rekao je gradonacelnik Vili Bassanese.

Krajem rujna nastavit ce se uredenje tog dijela naselja Punta - pocet ce gradnje kružnog toka na spoju Savudrijske i Kratke ulice, koje se nastavljaju na Jadransku.


Podijeli: Facebook Twiter