Umag kao baza za mlade nogometaše

Damir Vrbanović i Davor Šuker
Damir Vrbanović i Davor Šuker

U vrijeme održavanja tradicionalnog - 23. zimskog okupljanja mladih nogometaša hrvatskih četiriju uzrasnih selekcija (U-15, U-16, U-17 i U-18), u Umagu pod okriljem HNS-a, čelnici tog saveza jučer su održali konferenciju za novinare u umaškom hotelu Sol Garden Istra.

Pred novinarima i kamerama su se pojavili predsjednik Davor Šuker, izvršni predsjednik Damir Vrbanović, prvi čovjek za mlađe uzrasne selekcije i predsjednik Stručne komisije Romeo Jozak te Zorislav Srebrić, direktor svih selekcija HNS-a.

Osim zimskog kampa, u tijeku je i drugi dio prvog semestra škole za UEFA-PRO trenere pri Akademiji HNS-a te UEFA studijska razmjena čiji su sudionici stručni stožeri i djelatnici Austrije, Belgije i Španjolske. Tako Umag trenutno slovi za međunarodno nogometno stjecište.

- Nije slučajno Umag naša tradicionalna baza, i ovom prilikom ističemo izvrsnu suradnju s ovdašnjim strukturama, gradskim, nogometnim i turističkim. Tu uistinu imamo sve što nam je potrebno, što je razlog da se uvijek vraćamo, kazao je Srebrić. "Ponosni smo na činjenicu da je u sve ovo uključeno mnogo onih koji su pisali hrvatsku nogometnu povijest, igrača iz nekoliko generacija, među kojima je nemali broj Vatrenih, koji su ostvarili povijesni uspjeh s hrvatskom izabranom vrstom. Stoga ne sumnjamo u uspjeh ovog projekta, koji ne samo da su prepoznali naši susjedi, nego i ugledne nogometne velesile Starog kontinenta", rekao je Srebrić.

- Prošao sam i sam kroz ovaj kamp s mojim vršnjacima, a sada sam u prigodi doći i diviti se ovom mnoštvu talenata. Biti na čelu stožerne organizacije poput HNS-a čast je i obveza. Raduje nas svaki uspjeh tih mladaca, ali i svih selekcija Hrvatske koji godišnje odigraju više od 150 utakmica. Nema bojazni da se neće pojaviti neka nova imena, koja će naslijediti zlatnu generaciju koja je proslavila hrvatski nogomet. Uz ovako jaki stručni kadar ne treba dvojiti da će nadolazeće, nadasve darovite, generacije stasati u igrače kojima ćemo pljeskati u dogledno vrijeme na našoj i međunarodnoj sceni, kazao je Davor Šuker. (M. GAVRAN)

Šuker: Štimac ima punu potporu

Na upit o onome što će po Miroslavu Blaževiću učiniti predsjednik HNS-a prema izborniku Štimcu i Zdravku Mamiću, uslijedio je lagani osmijeh Šukera koji nije želio komentirati izjavu svog negdašnjeg izbornika i trenera. Moguće čak bude s Ćirom o tome porazgovarao, ali neutemeljenim smatra podmetanje u svezi izbornika Štimca.

- Naš izbornik ima punu potporu svih struktura HNS-a i ne vidimo razloga zašto bi se to dovodilo pod znak pitanje. Za sada teče sve po planu, s uvjerenje da će tako bi i poslije idućih utakmica među kojima je i ona sa Srbijom za koju vjerujem da ćemo odraditi na zadovoljstvo svih, pa tako i naših vjernih navijača – bio je Šukerov odgovor na takve priče.


Podijeli: Facebook Twiter