Umag: Javna rasprava o izmjenama PUP-a Komunele

Javno izlaganje PUP-a Komunele
Javno izlaganje PUP-a Komunele

Zbog prihvaćanja niza primjedbi građana, koje se uglavnom odnose na povećanje volumena zgrada i broja stanova, u tijeku je ponovljena javna rasprava o izmjenama i dopunama Provedbenog urbanističkog plana umaškog stambenog naselja Komunela, koja traje do 24. ovog mjeseca.

Do tog datuma moguće je podnijeti primjedbe, i to u knjigu primjedbi i prijedloga, koja se nalazi u vijećnici gradske palače ili na adresu nadležnog odjela.

Izmjene ovog PUP-a, koje su prvi put bile na javnoj raspravi lani također u travnju, obuhvaćaju gotovo pet hektara površine na prostoru oko Kolodvorske ulice, čije će širenje ovaj plan omogućiti. Inače, preinake su pokrenute radi rekonstrukcije Kolodvorske ulice (županijska cesta), zajedno s pripadajućim katastarskim česticama koje je definiraju. Zapadno od Kolodvorske ulice obuhvaćene su parcele na kojima je izgrađeno nekoliko zgrada, kao i na sjevernom dijelu obuhvata uz križanje ulica Kolodvorske, Jadranske, Zemljoradničke i Ernesta Miloša.

Obuhvat je definiran većom neizgrađenom i neuređenom površinom istočno od Kolodvorske ulice. Na površini uz cestu za Špinel moći će se graditi zgrade stambene namjene - prvotno je bilo predviđeno do 145 stanova, a sada, nakon usvajanja primjedbi, moguće je napraviti najviše 187, čemu valja dodati i devet postojećih stanova, objasnio je u ime planera Boris Petronijević iz pulskog Urbisa 72 na današnjem javnom izlaganju, koje je privuklo tek nekolicinu građana. Što se visine zgrada tiče, planirano je najviše 11 metara, a građani su tražili 14 metara.

Plan predviđa i sve druge sadržaje, koji služe za zadovoljavanje potreba stanovnika za odgovarajućim standardom života, radom, kulturom, rekreacijom i sličnim. Planer je rekao da bi se u taj dio grada moglo smjestiti oko 390 novih stanovnika. Usto, postroženi su standardi za parkiranje pa će tako svaki stan morati imati dva parkirna mjesta. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter