Umag: Iz Equita opljačkano oko 200 tisuća kuna

Equito je opljačkan i početkom ožujka 2010., kada je ukradeno 300 tisuća kuna
Equito je opljačkan i početkom ožujka 2010., kada je ukradeno 300 tisuća kuna

Nermin Bajrić, državljanin BiH iz Umaga, i Diego Kosinožić iz Poreča uhićeni su zbog sumnje da su u noći s utorka na srijedu, oko 3.10 sati, iz kockarnice Equito na Šetalištu Vladimira Gortana u Umagu opljačkali nešto manje od 200 tisuća kuna.

Dvojac je nakon kriminalističkog istraživanja u četvrtak prepraćen u pritvorsku jedinicu PU istarske. Osumnjičeni za pljačku uhićeni su odmah u srijedu u jutarnjim satima, no okolnosti i mjesto uhićenja nisu poznati, kao ni podatak kako je policija ekspresno ušla u trag počiniteljima.

Policija, naime, u svom izvješću nije iznijela čak ni dob uhićenih osoba koje su osumnjičene za pljačku u Equitu, kao ni podatak o iznosu ukradenog novca. Na internetskoj stranici PU istarske objavljeno je tek da su uhićene dvije muške osobe, jedan državljanin Hrvatske, a drugi je bosansko-hercegovački državljanin.

Identitet osumnjičenih za razbojstvo saznali smo neslužbeno, kao i informaciju da je u pljački sudjelovala i jedna djevojka iz Umaga. Kako doznajemo, radi se 21-godišnjoj N. C. koja je bila vozačica te je navodno zajedno s Kosinožićem sjedila i čekala u automobilu dok je Bajrić pištoljem pljačkao kockarnicu.

O sudjelovanju treće osobe, tj. 21-godišnje Umažanke u ovom razbojstvu, policija će se najvjerojatnije očitovati sutra.

S djelatnicama koje su radile u automat-klubu u vrijeme pljačke nismo uspjeli razgovarati jer su u šoku.

Rekonstruirajući pljačku na temelju videosnimaka iz Equita proizlazi da je razbojstvo izvedeno u samo 11 sekundi.

Vlasnik kockarnice Miro Ištoković nije htio davati nikakve izjave već nas je uputio na svoju pravnu zastupnicu, odvjetnicu Meri Franičević Gorjan iz Buja.

Ona nam je kazala da je iz kasina opljačkano nešto manje od 200 tisuća kuna te da je oštećeni Ištoković zadovoljan reakcijom policije i brzim uhićenjem osumnjičenih.

- Objekt mog klijenta već je opljačkan prije nešto više od dvije i pol godine, a taj slučaj do danas nije riješen. No, ovoga puta su istražitelji munjevitom brzinom odradili posao i ulovili dvojicu muškaraca za koje sumnjaju da su sudjelovali u pljački. Istraga je u tijeku i dalje sve prepuštamo nadležnim institucijama za koje vjerujemo da će dobro obaviti svoj dio posla. Detalje slučaja za sada ne bih iznosila, kazala nam je Franičević Gorjan. (Mateo SARDELIN)

U kasinu je bilo gostiju

Zanimljivo je da je tijekom pljačke u kasinu bilo gostiju. Na jednom od snimaka vidi se da se oko minutu nakon što je razbojnik pobjegao s novcem izlaznim vratima približavaju muškarac i žena srednjih godina koji se kratko obraćaju dvjema uspaničenim zaposlenicama koje su se u klub zaključale tek nakon što je ovo dvoje napustilo kasino.


Podijeli: Facebook Twiter