Umag: IDS kandidira Koracu za gradonačelnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Daglas Koraca kandidat je IDS-a za umaškog gradonačelnika. Predstavio ga je danas na konferenciji na novinare predsjednik gradske podružnice te stranke Marinko Blažević, istaknuvši da su tražili novo političko lice, mladu osobu, obrazovanu i neopterećenu prošlošću.

Koraca je 35-togodišnjak, zaposlen kao direktor financija u komunalnom poduzeću 6. maj već devet godina, koji se trenutno priprema obraniti doktorat ekonomske struke, što je pak kompatibilno s prioritetima u programu IDS-a: stvaranje predispozicija za razvoj gospodarstva.

U stranku se Koraca učlanio prije osam mjeseci, zajedno s grupom drugih mladih i obrazovanih ljudi, koji, kako je istaknuo Blažević, imaju snage, znanja, mogućnosti i volje vratiti umaški IDS da upravlja gradom.

- U Umagu nedostaju radna mjesta, posebice za mlade, pa će moja nam najveća briga biti stvaranje uvjeta za njihovo otvaranje. Mnogi me pitaju zašto sam izabrao IDS i zašto sam pristupio u vrijeme kada je ta stranka proživljavala svoje najteže trenutke. IDS promiče vrijednosti u koje vjerujem, a to su regionalizam, decentralizacija, multietičnost i multikulturalnost. Zbog toga sam uvjeren da je IDS zasigurno najbolja opcija za sve nas koji živimo i radimo u Istri, objasnio je kandidat za gradonačelnika.

Naglasio je da će veliku pažnju posvetiti i poticanju poljoprivredne proizvodnje i ribarstva. Koraca je kazao da će zaustaviti negativni trend društvenog i socijalnog standarda građana i vratiti ga na razinu iz 2009.

- Svjestan sam da su Umažani umorni od predizbornih obećanja koja nikad nisu ostvarena. Upravo zbog toga ću biti odgovoran prema njima i prema našem gradu. Bit ću dostupan za sve sugrađane i siguran sam da im možemo vratiti povjerenje u politiku jer će naš program biti konkretan i baziran na čvrstim ekonomskim temeljima, poručio je Koraca.

Blažević je naveo da je Koraca ppPrihvatljiv i drugim političkim opcijama s kojima razgovaraju o pred i postizbornim koalicijama. (T. KOCIJANČIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter