Umag: IDS ce reorganizirati podružnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Za umaški IDS svjesni smo da su promjene potrebne najprije u stranci, a zatim i u gradu. Velika vrijednost današnjeg susreta je zajedništvo, kojeg je u ovoj podružnici nedostajalo posljednjih godina. Ovaj skup nije nikakav odgovor na najnovija dogadanja na politickoj sceni Umaga i prelazak nezavisne liste na celu s gradonacelnikom u SDP.

IDS je prevažna i prejaka stranka da bi na takav nacin odgovarao, svoj cemo odgovor dati na izborima sljedece godine. IDS je cist, otvoren, hrabar, jedinstven i spreman preuzeti odgovornost za vodenje Umaga jer to je obaveza prema našim biracima, kao i prema onima koji su izigrani politickim igricama zadnjih mjeseci, porucio predsjednik stranke Ivan Jakovcic u srijedu u Umagu.

Tom je prigodom 15-ak novih clanova umaškog IDS-a iz Jakovcicevih ruku preuzelo i clanske iskaznice.

Najavljena je i reorganizacija gradske podružnice po nacelu "jedan mjesni odbor - jedan ogranak" povecanjem broja ogranaka umaškog podrucja sa sedam na 11, a umjesto dosadašnjeg za Umag bit ce ustrojeno pet novih (Umag-Punta, Umag-Komunela, Umag-Centar, Umag-Moela i Finida-Seget). Najkasnije za mjesec i pol dana stoga bi trebali biti provedeni prijevremeni unutarstranacki izbori.

Prema zakljucku predsjedništva umaškog IDS-a, dosadašnji loš ustroj sa sedam ogranaka (Savudrija, Sv. Marija na Krasu, Murine, Juricani-Materada, Petrovija, Babici-Lovrecica i Umag) utjecao je i na slabije izborne rezultate.

Novi ce ogranci imati peteroclano predsjedništvo, a predsjedništvo podružnice ce, umjesto predsjednika ogranaka, ciniti 11 clanova biranih neovisno o teritorijalnoj pripadnosti. Kroz prošireno predsjedništvo podružnice sudjelovat ce i predsjednici ogranaka.

- Umag ima niz projekata koje je IDS spreman realizirati, i riješiti problem nezaposlenosti na citavoj Umaštini i Bujštini, a tu prvenstveno valja iskoristiti ovdašnju industriju, malo i srednje poduzetništvo, vrhunsku poljoprivredu i turizam. Na nivou županije u ovoj dekadi slijedi dovršetak projekata poput nove pulske bolnice, Ipsilona i plinofikacije, porucio je Jakovcic.


Podijeli: Facebook Twiter