Umag - I. Zaprešic 22:26

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da su svojevrsno otkrice u prvoligaškoj konkurenciji, potvrdile su debitantice u ligi i na umaškom parketu. Planovi umaške ekipe su se izjalovili jer takvom igrom teško da se može dobiti ekipa kakva je zaprešicka.

Poraz je to koji može brinuti i malo je vjerojatno da ti bodove nece nedostajati na kontu umaških rukometašica na putu prema ostvarenju zacrtanog cilja, ocuvanju statusa. Gošce su od prve minute pokazale s kakvim su nakanama stigle u Umag i povele pogotkom vižljaste Ive Kosanovic.

Nakon izjednacenja istom mjerom je uzvratila Azra Mušanovic donedavna igracica Umaga za novu prednost svoje ekipe - 2:1. U istoj minuti (4') Juricic je izjednacila, a od tada Zaprešicanke su nakon pogotka Nemaškalo bile u stalnoj prednosti tijekom prvog poluvremena.

Tek sredinom prve dionice domaca ekipa se približila na minimalni zaostatak - 7:8, no nedugo potom gošce su stvorile veliku prednost od 12:8 (21'). Za takav rezultatski rasplet uvelike je zaslužna vratarka Dubravka Bukovina koja je štošta obranila umaškim igracicama. Stoga se na odmor otišlo s prednošcu gošci od tri pogotka.

Dogadanja u nastavku bila su nešto povoljnija za domaci sastav koji je potpomognut obranama raspoložene Vedrane Gržinic sustizao, a potom i stigao poništiti stalnu prednost gošci u 46. minuti (19:19). U nekoliko navrata slijedila su izjednacenja, no u završnici je domacoj ekipi presudila raspoložena Darija Pešic s dva pogotka, što je bilo dovoljno za zasluženi uspjeh gošci 22:26 (13:16).

Dvorana Stella Maris. Gledatelja: 600. Suci: Robert Bernobic i Nikša Kalcic (oba Rijeka). Sedmerci: Umag 6 (4), I. Zaprešic 6 (5). Iskljucenja: Umag 4, I. Zaprešic 6 minuta.

UMAG: Simitic, Žulicek, Macinkovic, Hodžaj 2, Rajic 3, Juricic 3, A. Mikulcic, Baksa - Markovec 2, Gržinic (15+0), Begovic 2 (1), Špoljaric 3, Pavic (2+0), S. Mikulcic, Imamovic 7 (3), Mataija.

IZGRADNJA ZAPREŠIC: Petkovic, Vulic 2, Leljak 1, Gojavic, Jagic, Kosanovic 4, Benko, Nemaškalo 5, Vugec, Bukovina (15+2), Mušanovic 2, Bazzeo 7 (5), Brcic, Pešic 5, Pejcic, Džepina.


Podijeli: Facebook Twiter