Umag i Novigrad su zimska odredišta za cijelu regiju

Sandro Ugrina, Novigrad (M. MIJOŠEK)
Sandro Ugrina, Novigrad (M. MIJOŠEK)

Sjeverozapadna Istra postala je pravi magnet za nogometaše iz okolnih zemalja. Sve više europskih klubova u zimskoj stanci za pripreme odabire Umag i Novigrad, a turnir na kojemu igraju, "Istria Winter Cup", svake je godine sve jači. Što nas očekuje na ovogodišnjem, petom izdanju koje počinje u subotu, rekao je direktor turnira Ives Čakarun.

Zašto Istria Winter Cup, i zašto u Umagu i Novigradu?

- Umag i Novigrad, kao i cijela sjeverozapadna Istra, već se godinama usmjereno profiliraju kao turističke destinacije koje svojom infrastrukturom, ali i povoljnom klimom, pružaju odlične uvjete za zimske pripreme - kaže Čakarun. - Osluškujući nogometaše i njihove trenere, reagirajući na njihove savjete i potrebe, zaključili smo da bi cjelokupnu ponudu nogometnih sadržaja trebalo obogatiti i jednim turnirom na kojem bi klubovi mogli odmjeriti snage uoči nastavka sezone. Tako je nastao Istria Winter Cup. Dosadašnja iskustva pokazuju da je ideja bila odlična, a realizacija je svake godine sve bolja.

Čime to Umag i Novigrad privlače tako veliki broj poznatih europskih klubova?

- Prije svega zaokruženom ponudom nogometnih terena, smještajnih kapaciteta i gastronomije prilagođene sportašima. Nogometni kompleks u Novigradu ima četiri vrhunskih terena u neposrednoj blizini hotela, sa svim pratećim sadržajima, a kampus Stella Maris u Umagu tri terena s prirodnom travom i dva s umjetnom. Sve je to objedinjeno suvremenim metodama organizacije i upravljanja na razini gradskih uprava, turističkih zajednica i turističkih kompanija Laguna Novigrad i Istraturist Umag. (GI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter