Umag: I Demokratska stranka žena na lokalnim izborima

Slijeva: dr. Rafael Sandalj, Ljerka Odadžić, Danica Sardelić, Adriana Hranić i Rikardo Visintin Kvesa (T. KOCIJANČIĆ)
Slijeva: dr. Rafael Sandalj, Ljerka Odadžić, Danica Sardelić, Adriana Hranić i Rikardo Visintin Kvesa (T. KOCIJANČIĆ)

Predsjednica umaške podružnice Demokratske stranke žena Danica Sardelić na današnjoj je konferenciji za novinare službeno najavila da će se njihova stranka kandidirati na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Umaga i Skupštinu Istarske županije.

Uz glavnu poruku građanima da obavezno izađu na birališta 19. svibnja, Sardelić je istaknula da u Umagu očekuju najmanje jedno, a u Županiji i više od tri vijećnička mjesta. Pritom je najavila da će iduće četiri subote članovi DSŽ-a direktno komunicirati s građanima u Umagu, upoznati ih sa svojim programom i akcijama te popisati njihove potrebe, nakon čega će u njihovo ime tražiti odgovore nadležnih u ustanovama i institucijama.

- Želja nam je pokrenuti narod i izvući ga iz apatije. Naš se predizborni program zove "Briga za građane", jer ćemo se zalagati da novac iz proračuna stvarno bude u službi građana. U našim aktivnostima su rad s djecom i mladima; valja istaknuti da nije istinita izjava gradskih čelnika da svako dijete danas, njihovom zaslugom, ima svoje mjesto u predškolskim ustanovama. Iz osobnog iskustva znam da ima puno mališana koji nemaju svoje mjesto u jaslicama. Također, naša je briga prevencija protiv ovisnosti, nanizala je čelnica ove stranke, osnovane prije dva mjeseca.

Predsjednica, kao nositeljica, predstavila je ostale kandidate njihove liste za umaške lokalne izbore, a to su Ljerka Odadžić, dr. Rafael Sandalj, Đurđica Bašić, Rikardo Visintin Kvesa, Adriana Hranić, Laura Olujić, Ivana Barišić, Jasna Krastić, Zlatica Hudovernik, Rafaela Benazić, Vesna Steinberger, Marijana Šproker, Petra Milivojević i Katarina Ilak.

Odadžić je naglasila da će u idućih mjesec dana, budući da je ova stranka osnovala Sindikat nezaposlenih Hrvatske, animirati nezaposlene sugrađane da im se jave, jer kane organizirati radionice za samozapošljavanje, poput izrade autohtonih suvenira te educirati žene za popravak ribarskih mreža, da bi se mogle zaposliti i zimi, ne samo u turističkoj sezoni. Posebnu će pažnju, svakako, DSŽ posvetiti socijalno ugroženima i poboljšanju zdravstvenog standarda na Bujštini. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter