Umag: Hrvatske rukometašice bolje od Slovenki


Znamo da ovakvi susreti služe izbornicima kao značajne provjere pred službena natjecanja, zato je prava šteta da su za ovu predstavu znali samo rijetki. Stoga je bilo tako malo gledatelja na ovoj utakmici u kojoj se imalo što vidjeti i u kojoj su hrvatske rukometašice svladale Sloveniju 33:24. Istina, nakon prve četvrtine nestala je rezultatska neizvjesnost, ponajprije zahvaljujući dobro osmišljenoj igri izabrane vrste Vladimira Canjuge.

Stvaranje osjetnije prednosti Andreje Penezić i suigračica počelo je sredinom prve dionice pri rezultatu 10:6, da bi u nekoliko narednih minuta serijom obrana Jelene Grubišić počeo znakovitiji rezultatski odmak. Vodstvo je raslo kako se bližio kraj prvog poluvremena, jer Penezić, Tatari, Zebić, Bašić i suigračice bile su streljački raspoložene, nadasve precizne, iako su suparničke vratarke imale nekoliko uspješnih obrana, a Stefanišin je zaustavila i sedmerce Zebić i Elez.

Na odmor su "kockaste" otišle s desetkom viška, a nastavak će pokazati da je uz podosta promjena u hrvatskoj vrsti prednost i u konačnici ostala jednaka. Za spomenuti je i detalj iz 22. minute kada je Zebić sjajno proigrala Tatari, da bi naša vedeta iz "zepelina" dala svoj treći gol.

Utakmica je odlično poslužila objema stranama koje će sutra u 10 sati ponovno na isti parket da bi odigrale novi ogledni dvoboj kojim će Hrvatska zaključiti ove mini pripreme.

Sportska dvorana OŠ Marije i Line. Gledatelja 150. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na Moru).

HRVATSKA: J. Grubišić (8+1), Žderić (7+0), Jelčić (5+0),Tatari 3, Kožnjak 1, Benko 1, T. Grubišić 2, Horvat 1, Elez 3, Penezić 5, Ježić 3, Lovrić, Zebić 6, V. Milanović - Litre 2, Gugić, Franković 1 (1), Jerčinović, Bašić 5 (5).

SLOVENIJA: Zec (5+0), Stefanišin (4+2), Marinček (11+0), Ferfolja, Ceckova, Krhlikar 3 (1), Jurić, Hrnčić, Panger, Lazović 3, Barić 2 (1), Zulič 1, Irman 7, Koren 2, Guberinič 2, Gregorc 1, Petrinja 3. 

Sedmerci: Hrvatska 8 (6), Slovenija 4 (2). Isključenja: Hrvatska 4 minute, Slovenija 4 minute. (M. GAVRAN, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter