Umag: HNS porastao s 26 na 90 clanova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi predsjednik umaške podružnice HNS-a je Boris Bogdan, dok su za njegove zamjenike na prijevremenoj izbornoj skupštini imenovani Gabrijela Žic Turkovic i Jakov Brajkovic.

Predsjedništvo ce po novome ciniti 15 clanova, a to su, osim vec spomenutih celnika, Boris Brajkovic, Suzana Šorgo, Aleksadar Jurišic, Mirjana Filic, spomenka Koraca, Nenad Marjanovic, Dragan Adamovic, Karmen Banjac, Matko Biuk, Ivan Vukelic, Nevenka Gluška i Damir Peric. U Nadzornom odboru su Siniša Marjanovic, Miodrag Pavletic i Flavio Bernich, dok su za clanove Skupštine stranke na županijskom nivou izabrani Bogdan, Turkovic i Veljko Ivancic, ujedno i predsjednik HNS-a Istarske županije.

Novo vodstvo stranke u petak su na konferenciji za novinare predstavili Ivancic i Bogdan, koji su istaknuli da je do izborne skupštine došlo i zbog znatnog povecanja broja clanova.

- U tri mjeseca s 26 skocili smo na 90 clanova. Bogdan je donedavno bio celnik umaškog HSS-a, koji je s drugih 40-ak clanova prešao u HNS. Jedina smo stranka u Umagu s takvim trendom rasta clanstva, kazao je Ivancic.

- Ponovno smo raspravljali o reformi Hitne pomoci, koja ce za Bujštinu biti negativna. Neprimjereno je da se o takvo važnom pitanju dosad u medijima nije oglasio ni jedan nacelnik i(li) gradonacelnik, ali možda postoji neki tajni dogovor na nivou županije za koji mi ne znamo, kaže Ivancic.

Kazao je i to da se svi u izvršnoj vlasti slažu da Umagu treba kvalitetan iskorak u izgradnji sportske infrastrukture, na cemu Grad intenzivno suraduje s Istraturistom. Nova su igrališta nužna kao uvjet za dolazak profesionalnih ekipa na pripreme.


Podijeli: Facebook Twiter