Umag gradi 57 POS-ovih stanova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Umag pokrenuo je projekt izgradnje 57 stanova po programu društveno poticane stanogradnje (POS) u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama Republike Hrvatske, koji je predstavljen gradanima u velikoj dvorani Puckog otvorenog ucilišta.

Gradonacelnik Umaga Vili Bassanese istaknuo je da je Grad vec zapoceo s konkretnim aktivnostima. Do sada je odredena lokacija na kojoj ce se stanovi graditi (naselje Komunela), anketirani su gradani i dogovorene su medusobne obveze s Agencijom. Interes za kupnju stana iz ovog programa, kaže gradonacelnik, iskazale su 363 osobe, što jasno govori o tome da je projekt nužno realizirati, posebice zato što ce se time mladima omoguciti ostanak u rodnom gradu i kupnja stana po povoljnijim uvjetima od tržišnih.

Zakon predvida da cijena takvih stanova ne može biti viša od 1.109 eura po cetvornom metru, a gradonacelnik je najavio da ce zasigurno biti i niža od toga buduci da ce Grad izgraditi infrastrukturu potrebnu za izgradnju stanova, cime ce se znatno smanjiti cijena. Na skupu se culo da bi prvi stanari u nove zgrade mogli useliti u roku od najviše 24 mjeseca te da gradska uprava, s obzirom na velik interes gradana, vec razmišlja o novoj lokaciji za izgradnju dodatnih stanova iz POS-ova programa.



Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju stana iz ovog programa bit ce objavljen uskoro, o cemu ce zainteresirani biti obaviješteni putem elektronickih i tiskanih medija. Sve informacije o ovom projektu mogu se pronaci u knjižicama u sjedištu gradske uprave ili internetskim stranicama Agencije.


Podijeli: Facebook Twiter