Umag: Grad donirao dva kombi vozila dječjim vrtićima

(T. GRGIĆ)
(T. GRGIĆ)

Umaški gradonačelnik Vili Bassanese je na parkingu centralnog vrtića predao ključeve dvaju novih kombi vozila Ondini Šimičić i Mariji Adamović, ravnateljicama umaškog hrvatskog i talijanskog vrtića. Ravnateljice su se zahvalile na odličnoj suradnji i nadstandardnim uvjetima koje Grad Umag osigurava u vrtićima.

Naime, u okviru desetogodišnjeg projekt a pod nazivom ''Umag- Grad djece 2010.- 2020.'', Grad Umag raznim inicijativama dokazuje da skrbi o mališanima, te im na taj način pruža kvalitetno i zdravo odrastanje. Za svaki kombi Opel Vivaro za 8 + 1 putnika, izdvojeno je 222.000 kuna. 

Bitno je istaknuti da su pri odabiru uzeta u obzir ona vozila koja karakterizira pouzdanost, ekonomičnost i nosivost, uz povećanu učinkovitost, ali i smanjenje troškova, istaknuo je gradonačelnik.

- Cilj projekta je da za našu djecu stvorimo najbolje uvjete za razvoj. U okviru ovog projekta imamo u planu izgraditi ili rekonstruirati sve vrtiće i osnovne škole na području grada Umaga. Ujedno, sustavno se i planski ulaže u kvalitetu predškolskog i školskog odgoja. Naš je cilj da svako predškolsko dijete grada Umaga, od njih šesto, osim što ima osigurano mjesto u vrtiću, ima i najkvalitetnije, a istovremeno i najjeftinije uvjete boravka u novim vrtićima. Svaki učenik u osnovnoj školi, od njih tisuću, ima besplatne udžbenike, besplatni prijevoz u školu, te novu ili rekonstruiranu školu sa svim pomagalima. Upravo je naš umaški projekt i razina kvalitete boravka djece nešto što smo samostalno razvili i čime se ponosimo, jer smo u tome grad primjer. Iznimna mi je čast predati na korištenje dva potpuno nova, kvalitetna, sigurna kombi vozila koja će pridonijeti rastu već visoke kvalitete usluga u vrtićima, kazao je Bassanese.

Dodao je i da Grad svojim radom i djelima pokazuje društvenu odgovornost, razumijevanje i skrb o najmlađim sugrađanima. Stalo im je, kaže, do kvalitete života, boravka i obrazovanja djece, tako da je kupnja ovih novih kombi vozila za predškolske ustanove nastavak osiguravanja zdravog i kvalitetnog odrastanja u predškolskim ustanovama.

- Valja podsjetiti da svako dijete u Gradu Umagu ima i nadstandardne usluge struke i to, usluge pedagoga, psihologa, edukacijsko- rehabilitacijskog terapeuta, medicinske sestre, profesora kineziologije i logopeda, te asistenta za djecu s teškoćama u razvoju.

Nadalje, dva kombi vozila koja su do sada upotrebljavali dječji vrtići, predana su na korištenje Sportskoj zajednici grada Umaga. Na taj će se način omogućiti prijevoz članovima umaških udruga na službena natjecanja i podići kvaliteta podrške, kako na području obrazovanja, tako i na području sporta.

Istok Vojić, ispred Sportske zajednice grada Umaga izrazio je zahvalnost i istaknuo da je velika potražnja za prijevoznim sredstvima od strane sportskih udruga. Obzirom da umaške sportske udruge broje veliki broj članova, prijevozna će sredstva utjecati na razvoj kvalitetnijeg rada. (Tea GRGIĆ)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter