Umag: Gdje je novac od humanitarne akcije?

Kristijan Sirotić, Dalibor Obradović i Jakov Brajković
Kristijan Sirotić, Dalibor Obradović i Jakov Brajković

Članovi Mjesnog odbora Finida, ujedno i pripadnici umaškog HNS-a Kristijan Sirotić i Dalibor Obradović na današnjoj su konferenciji za novinare izrazili sumnju u humanitarni ishod fešte u čast Martinju u tom naselju jer ni nakon tri mjeseca nisu isplaćene donacije. Fešta je promovirana kao dobrotvorna i koristila su se imena dvije obitelji kojima su donacije obećane. K tome, tvrde da nisu bili uključeni u organizaciju fešte, odnosno da je predsjednik MO-a Vinko Brozović to učinio sam, uz pomoć dvojice mještana, bez da je prethodno dobio suglasnost većine vijećnika tog mjesnog odbora.

- Mi smo dvojica od pet članova izvršnog odbora MO-a i zajedno s kolegom iz IDS-a nismo ništa znali (ostala dvojica su iz SDP-a op. a.), jer sastanka nikad nije bilo, pa tako ni, kao što pravilnik i statut nalažu, zapisnika s našim potpisima s kojim se trebalo od Grada Umaga tražiti financijska pomoć. Bez obzira na to, Grad je sve znao i, iako sam tražio da se sve to stopira, isplatio privatniku iz Brtonigle 15 tisuća kuna za šator, koji je usput imao i komercijalnu ugostiteljsku ponudu. Jedna osoba sama, predsjednik MO-a, ne može to odlučiti, ustvrdio je Sirotić. Dodao je da je Brozović tražio donacije u ime MO-a, iako to bez njihove suglasnosti nije smio.

Vele da su tri petrovijska ugostitelja donirala 450 porcija hrane koja su se prodavala po 25 kuna i to s ciljem prikupljanja dobrotvorne pomoći. Tvrde da je zabava uspjela, ali o prikupljenom novcu nitko još ništa ne zna. Obradović je naveo da prošle godine nisu imali nijednu službenu sjednicu MO-a, pa su Brozovića naknadno tražili da im predoči financijsku konstrukciju fešte, odnosno na što je novac potrošen, ali kažu da to nikada nije učinio.

- Ništa nismo zaradili, nikome nismo ništa uzeli niti smo nekome ostali dužni, kazao nam je Vinko Brozović. - Novac nije nestao. Nakon svega, kada su pokriveni svi troškovi, ostalo je tek 210 kuna. Sve to politički je iskonstruirani napad na mene, jer sam potpredsjednik SDP-a, a sve to u režiji je opozicije. Vrlo je nekorektno blatiti me preko medija, diskreditirati me kao osobu i unaprijed me osuditi i to bez da smo se prije sastali kao mjesni odbor i razgovarali o tome. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter