Umag: Dvojica otela i silovala djevojku

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Dvojica muškaraca s umaškog područja u dobi od 19 i 68 godina privedeni su pritvorskom nadzorniku PU istarske zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode i spolnog odnošaja bez pristanka, na štetu punoljetne hrvatske državljanke. Riječ je o događaju u Umagu koji datira od 18. svibnja, a istarska policija reagirala je tek na upit medija.

"Možemo potvrditi da su policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 19 i 68 godina koji su 19. svibnja 2016. godine predani u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da su na štetu hrvatske državljanke počinili kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode i kazneno djelo spolni odnošaj bez pristanka. Obzirom se radi o kaznenom djelu protiv spolne slobode, poradi zaštite digniteta žrtve nismo u mogućnosti dati više detalja o samom događaju", odgovorila je na naš upit glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

Kako neslužbeno doznajemo, dvojac je u kontakt s djevojkom došao u jednom umaškom kafiću, odakle su joj ponudili prijevoz kući.  Automobilom u vlasništvu 68-godišnjaka odvezli su je do ugostiteljskog objekta u vlasništvu 19-godišnjaka, gdje su je silovali. Usred noći odvezli su je do lokalne ceste i izbacili je iz automobila. Ostavljena na cesti, na području koje ne poznaje budući da nije iz Istre, djevojka je nazvala policiju. (M. S.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter