Umag: Donacijom do sredstava za šestero potrebitih


Donatorskim projektom Dan solidarnosti, koji zajednički provode Istraturist i njegov partner Meliá Hotels International, koji se provodi već šestu godinu zaredom, ove je godine prikupljeno 278.300 kuna.

Na svečanosti u umaškom hotelu Sol Garden Istra prikupljena sredstva donirana su za šestero djece, među kojima su i Leon Žutinić, Mihaela Žabić, Bojana Derežić, Elma Alajbegović i Larissa Jurišević. Dio sredstava doniran je i Down syndrom centru iz Pule, koji se bavi radom s Down syndrom osobama.

- Dan solidarnosti iznimno je važan projekt za nas, s obzirom na naše opredjeljenje za provođenjem aktivnosti koje se pretvaraju u konkretnu pomoć za lokalnu zajednicu u kojoj radimo, a posebno za njenu mladost, rekao je Luis Ramos, regionalni direktor Meliá Hotels International.

Dan solidarnosti je međunarodni projekt Meliá Hotels International, a u šest godina ukupno je prikupljeno 882.443 kune, što je iskorišteno za pomoć 18-ero djece s posebnim potrebama. Ove se godine održavao 77 dana u devet objekata Istraturista, a sudjelovalo je ukupno 4.928 odraslih gostiju, 1.396 djece i 744 zaposlenika.

Na trudu i prikupljenim sredstvima zahvalio je i gradonačelnik Umaga Vili Bassanese. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter