Umag: Dodijeljeni ključevi gradskih stanova

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Dodjela ključeva stanova obiteljima slabijeg imovinskog stanja u Umagu prošla je emotivno i dirljivo, pa je tako i sam gradonačelnik Umaga Vili Bassanese ganut čestitao korisnicima novih stanova. Tri obitelji su ključeve stanova za novi početak, kako je Bassanese napomenuo, dobili u zgradi u Ulici Žrtava fašizma. Bassanese je osobno podijelio ključeve i s novim vlasnicima potpisao ugovor, a pored njih prisustvovali su dogradonačelnici Mauro Jurman i Niko Čančarević. U govoru prije predaje ključeva Bassanese je naglasio što je grad do sada učinio za obitelji slabijeg imovinskog stanja, te naglasio da će grad i dalje raditi na pomaganju obiteljima.

- U ovim trenucima je iznimno lijepo biti gradonačelnik, a vjerujem da svi zajedno dijelimo sreću i zadovoljstvo. Ovdje nema mjesta za nikakvim političkim govorima, već samo ono što radimo. Poklopilo se da je danas Svjetski dan socijalne pravde i upravo u tom trenutku možemo kazati da je Umag socijalni grad. Od države i građana, svi imamo svoje probleme i to je vrijeme u kojem živimo. Ovo je čin i dokaz naše odgovornosti, jer razmišljamo o svojim sugrađanima i to dokazujemo na djelu. Naime, posljednjih pet godina smo dodijelili ukupno 16 stanova, uključujući i ova tri, našim sugrađanima.

Mogu slobodno najaviti da ćemo u slijedeća dva mjeseca dodijeliti još dva stana. Time smo dosegnuli brojku od 18 stanova i time prednjačimo ne samo u Istri već na razini Hrvatske, a to je na ponos svih nas. Za ova tri stana grad je utrošio oko 1,7 milijuna kuna, a predajemo ih na korištenje dok god tim obiteljima bude potrebno. Grad će o njima brinuti u našim mogućnostima, kazao je Bassanese.

Nakon govora Bassanese je podijelio ključeve stanova obitelji Bojana Premužić, koja broji pet članova; Manueli Huzjak, također pet članova te obitelji Dragane Turić Žabić s četiri člana obitelji. (M. SARDELIN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter