Umag: Dodijeljene nagrade Hrvatskog skijaškog saveza

Najbolji kadeti i mlađi juniori - Lana Zbašnik, Luka Krsmanović i Andrea Komšić
Najbolji kadeti i mlađi juniori - Lana Zbašnik, Luka Krsmanović i Andrea Komšić

Svečarsko okupljanje brojne skijaške obitelji Lijepe naše, ponajprije njenih najmlađih članova, po tradiciji je održano u umaškom hotelu Sol Aurora, gdje su dužnosnici Hrvatskog skijaškog saveza dodijelili nagrade i priznanja najuspješnijima u svim dobnim kategorijama.

Nedostali su samo oni koji su istinski stjegonoše ovog sporta, uzori mladih sportaša, poput Ivice Kostelića te Sofije Novoselić, Ive Mišak i Filipa Zubčića koji su na pragu afirmacije. No, i tome unatoč bio je to za mlađu skijašku populacija događaj koji će pamtiti do sljedećeg susreta ili fešte u suncem okupanom Umagu. Za sva odricanja, uloženi trud i natjecateljska postignuća mnogi su pred brojnim auditorijem doživjeli promociju vlastitih natjecateljskih postignuća i uspinjanje na pobjedničko postolje.

Nakon otvorenja svečanosti i pozdravne riječi predsjednika Hrvatskog skijaškog saveza Mihe Glavića, nagrade su uručivali direktor nordijskih reprezentacija Zlatko Malec, predsjednik nordijskog odbora Denis Štimac, član pododbora za ski-rolkanje Darko Malinarić, direktor snowboard reprezentacije Pavel Pisarović, direktor Plinacro Croski Kupa Reno Fleiss, član IO HSS-a Željko Šimek i dopredsjednik HSS-a Stjepan Puhak.

U osam dobnih skupina najuspješniji su nordijci dobili pehare. U generalnom plasmanu tri najbolje udruge su Ravnogorac (Ravna Gora), Oroslavje i Rijeka-Čavle. Najperspektivniji u toj disciplini su Rea Raušel i Vedran Mihelčić (oboje Goranin, Delnice). Najuspješniji trkači su Edi Dadić (Ravnogorac) i Vedrana Malec (Sljeme).

U nordijskoj disciplini ski-rolkanja najuspješniji su bili članovi Oroslavja, Ravnogorca i Rijeke-Čavla, kojima su pripala tri prva mjesta u generalnom poretku. Među snowboardašima najviše uspjeha su imali članovi Mladosti, potom Ri-funa i B- zone, a za snowbordericu godine proglašena je Morena Makar (Mladost).

U konkurenciji alpinaca najuvjerljiviji je zagrebački Medveščak ispred gradskih rivala Zagreba i Žutog mačka. U poretku za Plinacro FIS Croski Kup među 20 udruga titulu najuspješnijeg je iznova ponio Medveščak, iza kojeg su po ostvarenjima Zagreb, Končar te Rijeka. Najuspješnija skijašica je Sofija Novoselić (Medveščak), a skijaš Ivica Kostelić (Zagreb). Kod starijih juniora laureati su Iva Mišak (Varaždin) i Filip Zubčić (Končar), a u konkurenciji mlađih juniora Andrea Komšić (Nordis) i Istok Rodeš (Varaždin). Najuspješniji kod kadeta su Lana Zbašnik (Rijeka) i Luka Krsmanović (Samobor). Epitet najboljeg trenera pripao je Anti Kosteliću.

- U ime Hrvatskog skijaškog saveza slavodobitnicima čestitam na ostvarenjima, a nazočnima želim što uspješniju novu sezonu. Vi ste svojim rezultatima pokazali da u svim disciplinama imamo bogati potencijal koji će u dogledno vrijeme i u starijoj konkurenciji imati uspjeha kao što je to bio slučaj tijekom ove natjecateljske godine, kazao je direktor ski poola i hrvatske reprezentacije Vedran Pavlek. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter