Umag: Doček Nove godine uz Lidiju Bačić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umagični blagdani započet će sutra u 10 sati defileom bikera i oldtimera iz klubova Staaari rokeri i Eppur si muove te otvorenjem Božićnog sajma u Ulici 1. svibnja u Umagu, a završnicu će na Trgu slobode označiti doček Nove godine uz Lidiju Bačić i rovinjski Master band, ponoćni vatromet i gradonačelnikovu čestitku.

Između ta dva datuma svakodnevno će se odvijati raznolik zabavni program na potezu od Ulice 1. svibnja, Trgovačke ulice i Trga Marije i Line sve do Garibaldijeve i Trga slobode, pod pokroviteljstvom Grada, a u organizaciji Turističke zajednice, Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić", udruga UmagoLoud i Fobia. Manifestacija će imati i humanitarni karakter te će sredstva ubačena u posebne zapečaćene kutije na štandovima biti uručena četirima potrebitim umaškim obiteljima s djecom s posebnim potrebama.

- Program je dulji i bogatiji nego ranije, spojili smo božićne blagdane s Novom godinom, a Grad i TZ za njega izdvajaju oko 150 tisuća kuna, kazao je zamjenik gradonačelnika Niko Čančarević. Umagične blagdane predstavio je zajedno s predsjednikom UmagoLouda Vladimirom Brajanom, ravnateljicom Učilišta Sanjom Benčić, predstavnikom Fobije i neformalne skupine Projektni tim Umag Striborom Filićem i predstavnicom ugostitelja Gracielom Brešćić.

Brajan je istaknuo da zajedno s brojnim volonterima nastoje kreirati ugodnu i zanimljivu blagdansku atmosferu u gradu. Najavio je prijenos polnoćke iz župne crkve na velikom ekranu na Trgu slobode, nakon čega će nastupiti župni zbor i The Brownies te niz događaja u danima koji slijede.

- Početak ludila je 27. prosinca gastro-showom "Umag do jaja" koji će u jutarnjim satima voditi Mario Lipovšek Battifiaca i koji će se ponoviti i sljedeća tri dana, te večernjim Zumba showom u režiji udruge AlphaFit i koncertom Alke Vujice te DJ Silent Partyjem. Subota je Rockabilly dan u kojemu će nastupiti Twin rock band i Mad Man iz Zagreba, a nedjelja Obiteljski i etno dan s dječjom animacijom i svirkom tamburaškog orkestra Javori, Šćika i Bidafona.

The Beatles revival band iz Rijeke i Qeen real tribute band iz Beograda svirat će u ponedjeljak, kada je Revival dan, kazao je Brajan.

Filić je najavio Manufakturu snova sa sajmom rukotvorina umjetnika s Bujštine i drugih dijelova Hrvatske te nastupe stand up komičara i kantautora na Trgu Marije i Line. "Surađujemo s Bistroom na rubu šume - kantautorskom platformom iz Zagreba. Imat ćemo druženje s Djedom Mrazom, radionice za klince, čitanje bajki i lutkarske predstave, puštanje letećih lampiona, kićenje bora, kulinarski kutak Kod vesele Ane i otvoreni mikrofon", rekao je.

Građane će tijekom manifestacije animirati mažoretkinje i plesači iz udruge Gaia, plesna skupina Blue Dream, mađioničar CinCin iz Ri-teatra, Buježi Vjeran Tripčić i Vlado Pjevac, Mangora i Zvonimir Varga iz Zagreba, Puhački orkestar Babići, polaznici Baletne škole "Carlotta Grisi", San Pelegrino, porečki USB, 8 m djing Northern soul, The Brownies, folklorno društvo Umag, Cukerofilato, Istravaganti, Veja, zborovi Zajednice Talijana "Fulvio Tomizza", Corona i Vox Siparis.  

Ugostitelji će nuditi hranu i piće po unificiranim i pristupačnim cijenama, istaknula je Graciela Brešćić. Posjetitelji će čitavo vrijeme moći doprinijeti humanitarnoj akciji ubacivanjem priloga u kutije ili uplatom na poseban žiro-račun koji je u IKB-u Umag otvorilo Učilište s brojem HR 47 2380006 1540001582, rekla je Sanja Benčić te napomenula da je u pozivu na broj potrebno upisati OIB ustanove, udruge ili fizičke osobe. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter