Umag dobio svoj foto klub

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umag je dobio svoj foto klub, koji je odlucila osnovati skupina zaljubljenika u tu vrst umjetnosti. Jednoglasno je na osnivackoj skupštini za predsjednika izabran Robert Sironic, dopredsjednik je Nerio Belic, a ostali clanovi izvršnog odbora su Claudio Burolo, Maura Batarilovic i Radovan Rajic. Tajnica je Ksenija Mikulaš, a riznicarka Jasna Sabadin.

Naum osnivaca najmlade umaške udruge jest razmjena iskustava i zajednicko stvaralaštvo koje kane približiti sugradanima, te tako svom gradu i buducim generacijama ostaviti u naslijede što bogatiji fundus.

Koliko je fotografija omiljena medu Umažanima, može se dijelom zakljuciti po brojnim izložbama fotografija u Puckom otvorenom ucilištu i umjetnickom projektu Artum, koji je organiziran u Muzeju grada Umaga.

- U gradu i okolici dosta je onih za koje znamo da su skloni fotografiji ili su poslom vezani za nju, ali ima puno i onih koji fotografiraju za svoju dušu. Upucujemo svima poziv da se ukljuce u rad kluba. Zahvalni smo Gradu Umagu i Muzeju za poticaj oko osnivanja udruge koja ce im se nastojati odužiti kvalitetnim radovima kojima ce se predstaviti i izvan ovih prostora, istaknuo je novopeceni predsjednik Robert Sironic. (M. G.)


Podijeli: Facebook Twiter