Umag do polovice kolovoza premašio 1,7 milijuna noćenja

Umaške plaže i dalje pune turista (M. MIJOŠEK)
Umaške plaže i dalje pune turista (M. MIJOŠEK)

Na području Turističke zajednice grada Buja je od 1. siječnja do 19. kolovoza ove godine, ostvareno ukupno 131.054 noćenja, odnosno 25.879 dolazaka, što predstavlja šest posto više noćenja i 5 posto više dolazaka u odnosu na lani, doznajemo iz bujske Turističke zajednice. Nadalje, strani su gosti u navedenom razdoblju ostvarili 98,41 posto noćenja, a domaći gosti tek 1,59 posto. Što se tiče dolazaka, strani su gosti ostvarili udio od 96,95 posto, dok domaći 3,05 posto dolazaka. Najviše su noćenja ostvarili njemački državljani, a slijede im Slovenci, Talijani, Austrijanci i Česi. 

Najviše noćenja ostvareno u Kanegri 

- Najviše je noćenja do sada ostvareno u apartmanskom naselju i autokampu Kanegra, gdje imamo i najveći broj smještajnih kapaciteta, slijede gosti u privatnom smještaju, kao i hotelskom smještaju. Do sada su svi mjeseci u godini bilježili porast broja noćenja i dolazaka osim mjeseca lipnja, kada je ostvareno 2 posto manje dolazaka i noćenja u odnosu na prošlu turističku godinu, prvenstveno zbog nepovoljnih vremenskih prilika, pošto je mjesec lipanj imao dosta kišovitih dana, kaže direktor TZ Buja, Valter Bassanese. 

Nadodaje da su izuzetno zadovoljni dosadašnjim turističkim prometom, te da se nadaju dobrim poslovnim uspjesima do kraja sezone, odnosno poslovne godine, obzirom da su, doznajemo, podaci bookinga ohrabrujući. 

- Područje Buja bilježi i porast broja izletnika koji obilaze bujsku starogradsku jezgru sa svojim kulturno povijesnim znamenitostima, gourmet ponudu na području čitave destinacije, vinske ceste, ceste maslinovog ulja, te ceste meda. Isto tako u porastu je broj cikloturista bilo onih na MTB stazama, trasi Parenzane ili na cestovnim stazama.  

Što se pak tiče područja Turističke zajednice grada Umaga, u periodu od 1. siječnja do 18. kolovoza je ostvareno 317.889 dolazaka, što je za 4 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, te 1.731.181 noćenja, 7 posto više nego lani. 

U prvih osamnaest dana mjeseca kolovoza Umag bilježi 66.106 dolazaka, te 494.981 noćenja, što predstavlja porast od 8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.  

- U mjesecu kolovozu prednjače gosti s naših tradicionalnih emitivnih tržišta, a to su po broju noćenja slijedećim redoslijedom, Slovenci, Nijemci, Talijani, Austrijanci te Nizozemci. Najave za posezonu su zaista dobre i ukoliko nam vremenske prilike budu išle na ruku, nema razloga da ovo ne bude rekordna sezona za umaški turizam, doznajemo od Milovana Popovića, direktora umaške Turistričke zajednice. (T. GRGIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter