Umag: Do kraja 2016. gotova i treća POS-ova zgrada

Budući izgled zgrade na Komuneli
Budući izgled zgrade na Komuneli

U umaškom naselju Komunela - Potok položen je kamen temeljac za gradnju objekta s pedeset stanova poticane stanogradnje. Ovom svečanom činu uz umaškog gradonačelnika Vilija Bassanesea, prisustvovali Željko Uhlir zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja RH, Slavko Čukelj direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), umaški župnik Mirko Vukšić, te predstavnici gradskih ustanova i graditelja Nexe gradnje iz Našica.

- Radi se o objektu čija je vrijednost 27 milijuna kuna. U tu cijenu uključeni svi troškovi zemljišta i infrastrukture. Zgrada će se graditi na parceli koja se prostire na 4.362 metra četvorna, a sam objekt zaprima površinu od 2.702 metra četvorna. Od 50 stanova 26 će biti jednosobnih, površine 44 metra četvorna, devet jednoiposobnih, površine 55 metara četvornih, devet dvosobnih, površine 60 metara četvornih i šest dvoiposobnih površine 73 metra četvorna. Zgrada će biti izgrađena na četiri etaže, dakle imat će prizemlje dva kata i mansardu, a cijena metra četvornog stambene površine iznosi 1.049 eura, rekao je ovom prigodom umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

Svih 50 stanova je prodano, a uvjeti kreditiranja su izuzetno povoljni, rekao je Bassanese, pojasnivši kako je najduži rok otplate kredita 30 godina, uz poček od jedne godine, a učešće je 15 posto cijene stana. Dovršetak gradnje očekuje se koncem 2016, godine, a tada će svoj novi dom u njoj dobiti umaških 50 obitelji.

"Važno je i to da je garancija za kredit stan koji se kupuje dakle radi se o najboljim uvjetima na financijskom tržištu u Hrvatskoj", istako je Bassanese.

Ovo je ujedno i treća zgrada poticane stanogradnje u Umagu, prethodne dvije raspolažu sa 72 stana, a s ovih 50 stanova do konca iduće godine 122 umaške obitelji riješit će svoje stambeno pitanje. (M. RIMANIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter