Umag: Do 2015. godine 55 novih POS-ovih stanova

Plan naselja Komunela
Plan naselja Komunela

U umaškom naselju Komunela, uz cestu za Špinel, gradit će se zgrada s 55 POS-ovih stanova. Bit će to druga takva zgrada, jer se, nakon polaganja kamena temeljca lani u srpnju, upravo dovršava prva s 39 stanova, rečeno je na jučerašnjoj prezentaciji Programa društveno poticane stanogradnje  u organizaciji Grada Umaga i državne Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u Pučkom otvorenom učilištu "Ante Babić".

Za prvu se zgradu tehnički pregled i početak useljenja očekuju ovog mjeseca, doznajemo od pročelnika Ureda gradonačelnika Diega Bankovića, pa Grad nastavlja s projektom POS-a. Još je otvoren javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana po programu POS-a po kojem se svi zainteresirani mogu prijaviti zaključno do 17. travnja.

Gradonačelnik Vili Bassanese rekao je da Grad skrbi za svoje građane koji nemaju riješeno stambeno pitanje te da se za njih planira dugoročna izgradnja stanova.

Dakle, svake godine, Grad će graditi 50-ak stanova do konačnog zadovoljenja stambenih potreba svih građana. Gradonačelnik je napomenuo da se Grad uspio izboriti da se kvadratura stana veže uz broj osoba, tako da će jedna osoba imati pravo na kupnju jednosobnog stana od 44 kvadrata, dvije osobe moći će kupiti jednoipolsobni od 55 četvornih metara i tako redom.

- Planirani završetak novih 55 stanova, za koji je natječaj u tijeku, očekuje se krajem 2014. ili početkom 2015. godine, po cijeni koja neće prelaziti iznos od 950 eura po četvornom metru. Cijena može biti samo niža što će ovisiti o onoj postignutoj na javnom natječaju za građenje, projektiranje i nadzor, veli Banković.

Predstavnici APN-a govorili su o kreditnim uvjetima i mogućnosti kupovine stana na rok od 30 godina, bez jamaca, s jednom godinom počeka. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter