Umag: Djevojčicama s posebnim potrebama 185.000 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom donatorskog projekta Dan solidarnosti koji već pet godina provode zajedno umaška hotelijerska kuća Istraturist i tvrtka Melia hotels Internationals prikupljeno je u posljednja četiri mjeseca rekordnih 184.914 kuna. Novac je, u jednakim iznosima od 46.228,50 kuna, danas uručen potrebitim mladim Umažankama – Anamariji Đorđoski, Mihaeli Žabić, Anamariji Manin i Melissi Končar.

Svečanost je upriličena u hotelu Garden Istra, a čekove su roditeljima djevojčica s posebnim potrebama uručili direktor Sol Melije Hrvatska Luis Ramos i gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

Prikupljena sredstva premašila su lanjsku godinu kada su skupljene gotovo 174 tisuće kuna. U pet godina održavanja ove akcije, istaknuto je danas na primopredaji donacija, prikupljeno je više od 600 tisuća kuna kojima se pomoglo 12-tero djece i njihove obitelji s ovog područja koje se suočavaju s brojnim troškovima liječenja, a dio je uplaćen i organizaciji UNICEF.

Danas je napomenuto da je Istraturistu i Sol Meliji ulaganje u zajednicu i pružanje pomoći djeci moralna obaveza i odgovornost, a izvanredan uspjeh akcije znači da su na dobrom putu i istim će tim putom nastaviti dalje.

Dan solidarnosti je međunarodni projekt Melia Hotels Internationala koji se u drugim zemljama provodi već dugo vremena, a zadnjih pet godina i u objektima Istraturista. Provodi se kroz razne aktivnosti kojima se povećava svjesnost o važnosti solidarnosti i poštivanja lokalne zajednice. Tijekom ove godine Dan solidarnosti proveden je u šest Istraturistovih objekata, a u njima su sudjelovala 4.463 odrasla i 1.444 djeteta. Osobni angažman tom projektu dala su 692 zaposlenika ove dvije tvrtke - organizirali su razne sadržaje, poput radionica i drugih programa na temu lokalne kulture i svjesnosti o potrebi zaštite okoliša. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter