Umag: Devet zemljišta izlaže se prvi put na prodaju

Umag (M. MIJOŠEK)
Umag (M. MIJOŠEK)

Grad Umag je raspisao dva natječaja za prodaju nekretnina, mahom građevinskog zemljišta u vlasništvu grada. Nalaze se u građevinskim područjima naselja Špinel, Murine, Umag, Savudrija, Petrovija i Materada. Na natječajima su se tako našle 34 parcele od 42 do 6.887 četvorna metra, čija početna cijena iznosi od 21.028 kuna do 5.255.406. Tri nekretnine u Petroviji na parceli imaju izgrađene štale odnosno ruševne zgrade.

Na prvom objavljenom natječaju nalaze se 33 nekretnine. Njih je devet smješteno u Špinelu, četrnaest u Murinama,  po dvije u centru Umaga, Savudriji i Materadi, te četiri u Petroviji.

Na drugom natječaju je izložena samo jedna nekretnina koja se nalazi unutar izgrađenog dijela građevinskog područja poslovne namjene Vrh, gospodarsko uslužne zone i predstavlja građevinsko zemljište koje čini građevinsku česticu za izgradnju.

Zadnji dan za podnošenje ponuda za kupnju parcela izloženih na javnom natječaju je 1. veljače.

Pristigle ponude za kupnju nekretnina razmotrit će Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Umaga, na sjednici otvorenoj za javnost koja će se održati 3. veljače u Gradskoj vijećnici s početkom u 15.30 sati.

- Veći se dio nekretnina već izlagao na prodaju, dok se svega 9 nekretnina izlaže prvi puta. Ukoliko se nekretnine ne prodaju po objavljenom javnom natječaju, iste se mogu izložiti na prodaju u slijedećim javnim natječajima. Svaka pojedina nekretnina procijenjena je od strane sudskog vještaka, procjenitelja. U opisnom dijelu natječaja nalaze se kako podaci o nekretninama, mogućnostima gradnje i komunalnoj opremljenosti, tako i opći uvjeti natječaja. Uz tekstualni dio natječaja, priložena je i fotodokumentacija, grafički prilog, svake pojedine nekretnine, radi lakšeg snalaženja. Ukupna utvrđena tržišna vrijednost svih nekretnina izloženih na prodaju na oba natječaja iznosi 15.388.703 kuna, izjavila je Maja Galović, pročelnica Upravnog odjela za pravne poslove i upravljanje imovinom. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter