Umag - Dalmatinka 22:16

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica koja je odlucivala o sudbini Umažanki u prvoligaškom društvu bila je u znaku velikog htijenja, borbenosti i krajnje požrtvovnosti domacih rukometašica, što je urodilo plodom i donijelo pobjedu.

Na pocetku se dalo naslutiti da ce to biti susret u znaku vratarki, a gostujuce vratarke je zasjenila domaca cuvarica mreže Andrea Pavic koja je briljirala u ovom važnom dvoboju, o cemu svjedoce 24 obrane. Umažanke su odlicno pocele i došle do 7:3 prednost sredinom prvog poluvremena, a poslije 20 minuta igre imale su pet golova prednosti i uspjele su zadržati takav odmak do poluvremena.

Druga dionica bila je nešto izjednacenija, domace su rukometašice cuvale teško stecenu prednost. Treba istaknuti da je, iako ozlijedena, Jadranka Sergo dala veliki doprinos ovom uspjehu odlicnim asistencijama iz kojih su suigracice postizale pogotke, a u dva navrata je i sama zatresla mrežu. Veselju rukometašica na parketu pridružilo se gledalište, koje je 10 posljednjih minuta pljeskom pratilo domacu ekipu.

Sportska dvorana Stella Maris
. Gledatelja 500. Suci: Tomislav Lipošcak, Marin Pavkovic (oba Ogulin).

UMAG
: Stilinovic (0+1), Žulicek 1, Sergo 2, Vojic 2 (2), Raic 2, Mataija 2, Maras, Martic, Baksa-Markovec 7 (1), Šimicic 1, Špoljaric, Corkovic, Juricic, Boškovic 5, Pavic (24+0).

DALMATINKA
: Pijevic (2+0), Despot, Blaževic 6 (1), Juric 3, Maraš 2, Batur, Vukovic 2, Klaric, Klinac 3, Zdovc, Tolj, Erceg, Sanader (12+0). (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter