Umag: Bassanese u utrci za gradonačelnika

Marino Diminić i Moreno Kocijančić iz HSU-a te Tanja Vrbat i Vili Bassanese iz SDP-a (V. HABEREITER)
Marino Diminić i Moreno Kocijančić iz HSU-a te Tanja Vrbat i Vili Bassanese iz SDP-a (V. HABEREITER)

Vili Bassanese, umaški gradonačelnik, dobio je jednoglasnu podršku gradske organizacije SDP-a da bude njihov kandidat za gradonačelnika na sljedećim lokalnim izborima.

- Sigurni smo da je Bassanese najbolji kandidat SDP-a za gradonačelnika jer predano radi u interesu građana i građanki Umaga. Projekti koje je gradska uprava s Bassaneseom započela i ostvarila promijenili su sliku našeg grada nabolje, napravljeno je više nego u prethodna tri, četiri mandata prijašnjih vlasti, i to je vidljivo na svakom koraku grada i naselja u okolici, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica umaškog SDP-a Tanja Vrbat.

Dodala je da su nedavno potpisali sporazum o predizbornoj i postizbornoj suradnji s umaškim HSU-om koji je također podržao Bassaneseovu kandidaturu za gradonačelnika.

- Sporazum SDP-a i HSU-a je prije svega programski i sada nastupa faza izrade programa za još bolji i jači razvoj našeg grada. Otvoreni smo i za razgovore s ostalim političkim strankama u gradu koje pripadaju političkom spektru socijaldemokratske i liberalne orijentacije te predstavnicima nacionalnih manjina, rekla je Vrbat i dodala da će o zamjenicima gradonačelnika i listama za Gradsko vijeće odluku donijeti naknadno.

Bassanese je rekao da biti predložen za gradonačelnika znači da je prepoznat rad ne pojedinca, nego cijelog tima te je izrazio zadovoljstvo što je izabran iako je tek godinu dana član SDP-a.

Najavio je i prioritet za iduće razdoblje - omogućiti građanima da u slučaju ugroženosti i hitnoće mogu biti zbrinuti u bolnici u Izoli, projekt na kojem rade zajedno s Vrbat kao saborskom zastupnicom i Vladom.

Također je istaknuo dovršetak Doma umirovljenika, na kojem će u prvom dijelu godine biti gotovi radovi i slijedi opremanje, te gradnju centralnog dječjeg vrtića na kojem će početi raditi krajem ove godine.

Jedan od prioriteta je i otvaranje srednje škole u Umagu, nastavak plinofikacije i opremanja kanalizacijskim sustavom.

- Sve su to dugoročni projekti za koje treba imati strategiju, sve smo to napravili i sada je na nama da to realiziramo, rekao je Bassanese. Dodao je da su na početku mandata naslijedili grad u dugovima i pred stečajem, ali su ga uspjeli dovesti do prepoznatljivosti i izraditi stabilan i uravnotežen proračun.

- Nikom ništa ne dugujemo i vratili smo dugove, izgradili smo sami Dom umirovljenika što malo tko u Hrvatskoj može. Smatram da smo pokazali da znamo i da možemo, zaključio je Bassanese. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter