Umag: Audijem namjerno oborio vršnjaka

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Obaranje i teško ozljeđivanje 22-godišnjeg Slovenca iz Celja ispred disko kluba Planet u Umagu 26. srpnja ujutro istarska policija i državno odvjetništvo su, pronašavši audi koji ga je udario i vozača, okvalificirali kao pokušaj ubojstva, a iza rešetaka su smještena trojica 22-godišnjih slovenskih državljana s područja Ljubljane. Njima je sudac istrage odredio tridesetodnevno zadržavanje u istražnom centru u Puli, odnosno dok se ne razjasne okolnosti događaja i provedu sve potrebne radnje.

Epilog je to incidenta koji se kod kluba Planet zbio proteklog petka oko 6 sati, kada je audi čije su registracijske oznake očevici tek djelomice upamtili pokosio 22-godišnjeg mladića iz Celja. Osim njega audi je nastavljajući s vožnjom po potkoljenici okrznuo i 21-godišnjaka s područja Ljubljane nakon čega je audi ponovno krenuo na prvog mladića i prešao mu preko noge.

Oba mladića  prevezena su u pulsku Opću bolnicu te je mladić iz Celja zbog teških ozljeda zadržan na liječenju, a 21-godišnjak je nakon pružene pomoći otpušten.

Odmah nakon događaja policija je krenula u potragu za audijem čije su registracijske oznake očevici tek djelomice upamtili. Putem medija policija je zatražila i pomoć građana, a taj je poziv urodio plodom već oko 14 sati istoga dana. Tada je naime jedan građanin dojavio policiji da je sumnjivi audi viđen u dvorištu jedne kuće s apartmanima na području Umaga.

Nakon pronalaska audija nađen je i 22-godišnjak koji je njime oborio vršnjaka, ali i dvojica njegovih prijatelja, također 22-godišnjaka. Oni su osumnjičeni da su mu skidanjem registracijskih tablica te stavljanjem navlake preko automobila pomogli nakon počinjenja kaznenog djela prikrivajući tragove i dokaze.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 22-godišnjak audijem slovenskih oznaka prvo namjerno vozilom udario u 22-godišnjeg slovenskog državljanina.

Motiv pokušaja ubojstva zasad je nerazjašnjen, a 22-godišnji vozač i njegovi prijatelji navodno ne poznaju ni mladića iz Celja, ni 21-godišnjaka s područja Ljubljane. Premda nije isključena mogućnost da je pokušaju ubojstva kumovao alkohol, alkotestiranje osumnjičenih nije provedeno jer su nađeni više od osam sati nakon događaja.

Kriminalističko istraživanje nad trojicom 22-godišnjaka policija je dovršila u subotu 27. srpnja kada ih je predala u pritvorsku jedinicu PU Istarske, a potom im je nakon što ih je ispitao zamjenik pulskog Županijskog državnog odvjetnika određeno zadržavanje u istražnom zatvoru. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter