Umag - Arena 26:29

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanke nastavljaju svoj pobjednicki niz na umaškom parketu, mada su ovom prigodom do uspjeha došle teže nego što su vjerojatno i same ocekivale.

Neizvjesne su bile uvodne minute u kojima su prvo Umažanke došle do prednosti a u narednoj, drugoj minuti Tanja Kiridžic vraca svoju ekipu u rezultatsku ravnotežu. Potom se igraju tri minute bez pogotka što su u samo jednoj nadoknadile igracice obiju strana za cetiri pogotka i novo poravnanje (3:3). Igra se potom gol za gol da bi tek u 11. minuti pogotkom Gavranic i Benazic "arenašice" ostvarile prvu prednost od dva pogotka.

Na izjednacenje se cekalo do 16. minute, no suparnice odgovaraju istom mjerom i ponovno vode, ali minimalno. Zato su bili potrebni golovi Sandre Nikcevic, ali ne posustaju ni Umažanke koje s mini serijom od 3:0 po prvi puta u 22. minuti imaju prednost od dva gola. Sve na pocetak vraca Tanja Kiridžic i u završnim minutama od umaške prednosti od 12:10 Puljanke cine obrat za dva gola viška što je na kraju prve dionice ublažila Žulicek.

Domace igracice su odigrale borbeno u obrani te bile ucinkovite u napadu što im donosi novu prednost u 36. minuti. Takav odmak uspijevaju zadržati sve do 42. minute kada s tri pogotka u nizu Tanja Kiridžic, pa potom Benazic i Mudronja donose Puljankama najvecu prednost od 25:21 u 47. minuti. Približavaju se domace igracice na samo dva gola zaostatka na ulasku u posljednjih deset minuta igre (24:26), no više od toga nije se moglo napraviti.

Sportska dvorana Stela Maris, Umag.
Gledatelja 500. Suci: Krunoslav Marin, Vlatko Možar (oba Umag).

UMAG:
Žulicek 3, Jadrijevic 6, Hodžaj 1, Rajic 1, Bebic 3, Begovic, Macinkovic, Baksa-Markovec 1, Gržinic (4+1), Jurešic, Špoljaric 1, Pavic (2+0), Corkovic, Šola, Imamovic 10 (6).

ARENA:
Kajganic (6+0), Vukic, Bašic 1, Gaborovic, Miloševic 4, Kiridžic 9, Maras, Jajcevic, Benazic 6, Gavranic 2, Mudronja 3 (2), Nikcevic 4, Radic (10+0).

Sedmerci:
Umag 7 (6), Arena 4 (2). Iskljucenja: Umag 8, Arena 8 minuta.

 


Podijeli: Facebook Twiter