Umag: Ana Jajčević i Valentino Ravnić sportaši godine

Marin Sinčić, Nikolina Nushi, Ana Jajčević i Valentino Ravnić
Marin Sinčić, Nikolina Nushi, Ana Jajčević i Valentino Ravnić

Bogata nastupima, ali i natjecateljskim ostvarenjima umaških sportaš(ic)a bila je protekla 2016. godina. S pravom svi u Umagu mogu biti ponosni na domete svojih sportaša iz osebujne sportske obitelji od pedesetak udruga. Neki podaci kazuju da u gradskom okruženju i središtu grada uz koji s pravom ide epitet - sportski, živi 15-ak tisuća žitelja, uz dosta mladih koji u najljepšem obliku promiču svoj grad, zauzvrat svega što im isti pruža.

U šarolikoj lepezi aktivnosti i natjecanja mnoštvo je postignuća, no ipak se vrednuju ona na najvišoj razini, državnoj i europskoj, te svjetskoj, ali se ne zanemaruju i županijski uspjesi. U skladu s novim, nedavno usvojenim pravilnikom Sportske zajednice grada Umaga na redovnoj Skupštini iste, nakon pristiglih prijedloga izvršen je odabir najboljih.

Ključna uloga

Priznanje za najbolju sportašicu stiže u ruke Ane Jajčević koja šest i pol sezona ima ključnu ulogu u redovima umaških prvoligašica. Najveći uspjesi kluba vezani su za njeno ime, od dvaju igranja završnica Kupa Hrvatske i dva izlaska u Europu. Nakon trećeg kruga u KPK-u bila je najučinkovitija sa suigračicom Jelenom Vidović. Godinama je u samom vrhu ponajboljih rukometašica u prvoligaškom društvu, prošle je godine čak zavrijedila izbornikov poziv, ali je izostala zbog ozljede. O Ani Jajčević je bespredmetno trošiti riječi nakon svega onog što je ona pokazala braneći boje umaškoga kluba.

Od vižljastog mladca u sedam proteklih godina, otkad je kao 15-godišnjak zaigrao u prvoj momčadi Umaga, Valentino Ravnić je stasao u igrača o kojemu ćemo tek čuti ono što nadilazi njegove sadašnje prezentacije u "žuto-plavom" dresu. Postao je stožerni igrač momčadi koja je nekoliko posljednjih sezona među najboljima u Hrvatskoj. Prošlu je 2016. zaključio kao igrač na širem popisu najbolje reprezentacije Hrvatske s kojom je bio na nekim okupljanjima. No, njegovo vrijeme tek dolazi.

Oštra konkurencija

Slijedom iznad napisanog, pri odabiru najbolje ekipe i momčadi nije bilo većih dvojbi. Po tradiciji su to ženski i muški umaški rukometni klub. Jedni i drugi su postojani članovi elitnih rukometnih društava u Lijepoj našoj, s postignućima koja mogu Umagu na čast služiti, jer ga svrstavaju u rijetke gradove Hrvatske koji imaju predstavnike u najvišim razredima zlatnog hrvatskog sporta.

Juniorke OK Melia hotels Umag najuspješniji su mladi sastav u protekloj godini. Sportskim nadama su proglašeni članovi umaških rukometnih klubova Nikolina Nushi i Marin Sinčić (oboje rođeni 2000.) sa statusom kadetskih reprezentativaca Hrvatske. Uz njih kod djevojčica priznanje za sportsku nadu dobila je i 10-godišnja Petra Zotić (Karate klub Shotokan). Jedriličarska nada (na obzoru) je Maj Bisaki kojoj će pripasti to poticajno priznanje.

U oštroj konkurenciji, priznanje za trenera godine pripalo je Senadu Barjamoviću (Karate klub Shotokan). On je zaslužan što je u istom šest županijskih i tri regionalna prvaka, uz brojna odličja svih boja koja su osvojili članovi te udruge na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Osebujni sportski djelatnik Senad Imamović proglašen je najuspješnijim za proteklu godinu, jer uz već dobro znane djelatne afinitete u rukometu, izuzetan je promotor u radu s najmlađim u tom sportu, kao trener, organizator, tajnik i što sve ne u posljednje dvije decenije.

Posebnu nagradu za rad u sportskim organizacijama grada Umaga u proteklih 20-ak godina Sportska zajednica grada Umaga je dodijelila dr. Brunu Zamboniju za pregalaštvo kojim se iskazao nakon dolaska u Umag, u gotovo svakoj od sportskih udruga. (Mijat GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter