Umag: 6,3 milijuna za štete od poplava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Umag ce od petka do polovice iduceg tjedna isplatiti 6,3 milijuna kuna za ublažavanje posljedica elementarne nepogode, dobivenih temeljem odluke hrvatske Vlade. Rijec je o o bespovratnoj financijskoj pomoci za štete utvrdene nakon katastrofalne poplave koja je u rujnu pogodila Bujštinu, a posebno umaško podrucje.

Fizickim osobama je od toga namijenjeno 5,23 milijuna, a pravnim 1,08 milijuna kuna.

- Isplata pocinje u zaista kratkom roku nakon nepogode za što zahvala ide u prvom redu hrvatskoj Vladi, zbog promptne reakcije, ali i gradskom povjerenstvu za procjenu štete koje je u rekordnom vremenu zaprimilo i obradilo sve 324 prijave, napomenuo je gradonacelnik Vili Bassanese.

Ukazao je na dobru suradnju s gradanima te precizno pripremljene i analizirane prijave koje su potvrdene kao osnova za isplatu štete.

Bassanese je podsjetio da je Grad Umag dosad vec urucio 542 tisuce kuna najugroženijim gradanima pa ce, ukljucujuci državna sredstva, ukupna pomoc dodijeljena na umaškom podrucju doseci gotovo sedam milijuna kuna. "Prema odluci Vlade, postoji realna mogucnost i za dodatnu isplatu", porucio je.


Podijeli: Facebook Twiter