Umag: 50 dana sporta, glazbe i zabave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umag ce ove godine biti domacin cak pet velikih medunarodnih dogadanja koji ce donijeti gotovo 50 dana jedinstvenih sportskih, glazbenih i zabavnih programa, u cijoj organizaciji sudjeluju Grad i Turisticka zajednica Umag te Istraturist. Predstavnici organizatora svake od tih manifestacija prezentirali su detalje o njima na konferenciji za novinare u umaškoj gradskoj palaci.

Prvi na popisu vec je krajem svibnja, kada ce se održati otvoreno tenisko prvenstvo Umaga za veterane ITF GMP Cup 2011., onda slijedi 1. glazbena konferencija u Hrvatskoj "Adria Music Conference" koja ce prvi put u Hrvatsku pocetkom lipnja dovesti legendu hip hopa Rev Runa iz grupe Run - DMC i domacoj publici omiljenog DJ-a Tiësta.



Slijedi svjetsko prvenstvo odbojke na pijesku do 19 godina krajem lipnja, zatim 7. prvenstvo Europe u rukometu na pijesku pocetkom srpnja i, kao šecer za kraj, teniski ATP turnir "Studena Croatia Open" od 21. do 31. srpnja.

- Ovog ljeta Umag ce biti prvi u Istri po kulturnim i sportskim manifestacijama, što znaci i bolju kvalitetu života za domace i vece zadovoljstvo turista. Grad planira još niz drugih dogadanja tijekom nekoliko iducih mjeseci, kao što su sajam sporta i slobodnog vremena, otvoreno prvenstvo Umaga u golfu na igralištu u Crvenom Vrhu, svjetsko prvenstvo u taekwondou, medunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme Cro-fish, sajam cvijeca, moto susret Staaarih rokera i niz drugih koji ce privuci na tisuce posjetitelja u Umag, rekao je gradonacelnik Vili Bassanese.

Direktor Istraturista Željko Kukurin istaknuo je da su lokalna samouprava, turisticke zajednice i gospodarski subjekti na Bujštini našli zajednicki interes, a jedan od rezultata ove suradnje jest i organizacija 50 dana medunarodnih dogadanja koji ce imati oko 30 milijuna kuna marketinške vrijednosti. Uz poboljšanu kvalitetu smještaja njihovih objekata i visoku motivaciju zaposlenika Kukurin je uvjeren u ostvarenje izvanrednih rezultata.



O turniru veterana, na kojem ce sudjelovati izbornik hrvatske teniske reprezentacije Goran Prpic i to nakon 20 godina, kada je na prvom umaškom ATP-u pobijedio u finalu protiv Gorana Ivaniševica, govorio je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana Petar Miric. Rekao je da ocekuju oko 400 igraca.

U ime Adria Music Conference direktor tvrtke MPG Joe Bašic najavio je da se za nastupe dvojice poznatih DJ-a ocekuje najmanje deset tisuca posjetitelja na stadionu u Stella Marisu. Izvršni direktor Hrvatskog saveza odbojke na pijesku Damir Radeljic kazao je da ce sudjelovati 80 ekipa i 200 sportaša iz 32 zemlje svijeta.

O ocekivanjima svoje manifestacije govorio je potpredsjednik Izvršnog odbora Europskog prvenstva u rukometu na pijesku Siniša Ostojic.

Ove godine ATP, kao glavni dogadaj sezone, ponudit ce u deset dana, uz vrhunske tenisace, bogati i raznovrsni gourmet i zabavni program. Lani je meceve pogledalo više desetaka tisuca ljudi, a prijenosi su emitirani u 37 zemalja. Ove godine plan je, prema rijecima direktora ATP turnira Vanje Božickovica, prijenose emitirati u stotinjak zemalja na svim kontinentima. (T. KOCIJANCIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter