Umag: 34.800 kuna za četiri potrebite obitelji

Stribor Filić iz udruge Fobija uručio je ček mami Vesni i kćeri Tamari Bogdan
Stribor Filić iz udruge Fobija uručio je ček mami Vesni i kćeri Tamari Bogdan

Ukupno 34.800 kuna prikupljeno je tijekom manifestacije Umagični blagdani koja se krajem prosinca održala u Umagu, a ovaj je iznos podijeljen na četiri jednaka dijela i uručen četirima potrebitim obiteljima s područja Grada Umaga.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Grada Umaga kao pokrovitelja, te organizatora - Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić", umaške Turističke zajednice, udruge Umagoloud i udruge mladih Fobija uručili čekove od po 8.623 kune članovima četiriju obitelji, Nevenki Tenžera, Gregoru Tikelu, Cviti Liščević i Tamari Bogdan. Razlika između dodijeljenog i prikupljenog iznosa odnosi se na bankarske usluge.

Gradonačelnik Vili Bassanese zahvalio je svima koji su sudjelovali u manifestaciji koja je trajala od 21. do 31. prosinca i dali svoj doprinos kroz programe. Dodao je kako su još 2009. pokrenuli akciju "Umag zajedno" pod čijom kapom objedinjuju sve humanitarne akcije javnog i privatnog sektora.

Tijekom manifestacije Umagični blagdani odvijali su se razni zabavni, kulturni, gastro i glazbeni programi i božićni sajam, a u humanitarnu akciju bili su uključeni izlagači, ugostitelji i brojne gradske udruge i ustanove, a svaki je izlagač dobio humanitarnu kutiju koja je bila zapečaćena, te koja je po okončanju akcije dostavljene Povjerenstvu za organizaciju i provedbu humanitarne akcije.

Ravnateljica Učilišta Sanja Benčić istaknula je one koji su posebno pridonijeli pri prikupljanju sredstava, udruzi mladih Fobija koja je organizacijom programa pod nazivom Manufaktura snova prikupila 15 tisuća kuna, talijanski dječji vrtić Girotondo koji je na svojoj božićnoj priredbi prikupio 7.500, te moto klub Staari rokeri i Ski klub Umag koji su skupili nešto manje od tri tisuće kuna. (Napisala i snimila V. HABEREITER) 


Podijeli: Facebook Twiter