Ulrich Seidl na Motovun Film Festivalu

Ulrich Seidl (Reuters)
Ulrich Seidl (Reuters)

Poznati austrijski redatelj, scenarist, producent i, kako ga nazivaju, "vrhunski provokator" ovog ljeta dolazi na Motovun Film Festival kao gost, a bit će prikazana čak tri njegova filma.

Ulrich Seidl je 2011. godine dobio nagradu Maverick kojom Motovun Film Festival nagrađuje i slavi filmske stvaratelje koji se uspješno bore protiv ukalupljenosti i ostaju individualci do kraja. Seidl je i tada bio gost festivala tako da je ovogodišnje gostovanje nastavak međusobne podrške i druženja. Ove godine Motovun Film Festival prikazuje Seidlovu "Paradise trilogiju" od koje je prvi film "Paradise: Love" bio u konkurenciji za Zlatnu palmu Filmskog festivala u Cannesu 2012. godine, "Paradise: Faith" je dobitnik posebne nagrade žirija na 69. venecijanskom filmskom festivalu, a treći nastavak,"Paradise: Hope" premijerno je prikazan na 63. berlinskom filmskom festivalu, dok ga ovogodišnji Motovun Film Festival prikazuje prvi put.

Seidl je izjavio da njegovi filmovi nisu kritika pojedinaca, već društva te da njima ne želi zabavljati publiku, već je dirnuti i možda i uznemiriti te konfrontirati sa samom sobom. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter