Ulju Oleum Viride nagrada za dizajn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ambalaža palete ekstradjevicanskih maslinovih ulja Oleum Viride Duilija i Bosiljke Belic osvojila je nagradu za dizajn u Red Dot Design Museumu u njemackom gradu Essenu.

Dizajn Ksenije Jurinec nagraden je jednom od najprestižnijih svjetskih nagrada za dizajn - "red dot". Oznaka kvalitete za profinjen i inovativan dizajn dodjeljuje se svake godine na medunarodnom natjecanju "A red dot design award". Strucni žiri ocjenjivao je kvalitetu dizajna izmedu 6.112 pristiglih radova iz 42 zemlje, a oznaku "red dot" dobio je 471 rad.

U dizajnu etiketa ulja dobivenih metodom bionike, poštujuci prirodne karakteristike svake pojedine sorte masline, koloriti su izraženi kroz stilizirane boje plodova u ranoj i kasnoj fazi sazrijevanja. Uske i visoke boce imaju "džep" s kuglicom za fino doziranje i zaštitu izvornosti ulja, a prekrivene su dvoslojnom etiketom.

Dizajn je, osim što ima visoku estetsku vrijednost, prilagoden i primjeni u ugostiteljstvu. Poklon-kutija pak ima stilizirane upletene latice cvijeta masline, a proizvod je zbog svojih osobitosti prepoznatljiv medu drugim, brojnim brendovima maslinovih ulja.

Usto, osamnaest najboljih hrvatskih uljara sudjelovalo je proteklog tjedna na smotri ekstradjevicanskih maslinovih ulja u Zagrebu pod nazivom "Ultra ekstra 2009." te ce njihova ulja uci u Državni arhiv. Najboljim u državi proglašeno je ulje Ivice Vlatkovica iz Novigrada dalmatinskog, slijede ulja Olee bb, a na trecem je mjestu ulje Franca Basiaca iz Buja.


Podijeli: Facebook Twiter