Ulju Bilini još jedna zlatna medalja za kvalitetu

Vlasnica OPG-a Vedrana Rakovac prima nagradu
Vlasnica OPG-a Vedrana Rakovac prima nagradu

Pulski OPG Rakovac odlučio je prijaviti svoje ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini na manifestaciju "Noćnjak 2016.", 18. po redu manifestaciju maslinara i uljara, koja se održava svaki put u drugačijem gradu u Dalmaciji. Ove godine manifestacija je održana u Bolu na otoku Braču koji je OPG-u Rakovac očito donio sreću jer je ulje dobilo visoku ocjenu od 97.5 od 100 mogućih te osvojilo Zlatnu medalju za kvalitetu ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

- Moram priznati da je Noćnjakova senzorska analiza iznimno korisna i kvalitetno izrađena, sa svim detaljnim specifikacijama ulja, uključujući i grafikon "paukove mreže" sa senzorskim profilom. Ulje Bilini je okarakterizirano od strane žirija kao "ekstra djevičansko maslinovo ulje srednje intenzivnog mirisa i okusa po zelenom plodu masline, voću, ujednačene srednje izražene gorčine i pikantnosti", veli nam Saša Petković iz OPG-a Rakovac.

Kako doznajemo, ohrabreni brojnim zlatnim nagradama koje su dobili ove godine, OPG Rakovac odlučio je svoje ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini prijaviti i na međunarodno natjecanje prestižnog talijanskog vodiča za vrhunska maslinova ulja, Flos Olei 2017. Flos Olei je u isto vrijeme i natjecanje i vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja, koji već godinama postoji u svrhu ocjenjivanja "najboljih od najboljih". (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter