Ulje Salvela Aurum šampion Noćnjaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara Noćnjak 2014. koja je protekle subote održana u Zadru, od ocijenjenih više od 300 uzoraka, maslinovo ulje Salvela Aurum osvojilo je nagradu "Šampion Noćnjaka" kao najviše ocijenjeno ekstradjevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti.

Radi se o autorskom ulju od autohtonih sorti uzgojenih u masliniku Agroprodukta u Barbarigi koji je specifičan zbog svog jedinstvenog položaja jer se nalazi u neposrednoj blizini mora s pogledom na otočje Brijuni. U samom srcu maslinika nalaze se sačuvani ostaci antičke uljare, što ukazuje na to da se na tom području masline uzgajaju već tisućama godina. Edi Družetić iz Agroprodukta veli da je opće poznato da su Rimljani podizali svoje nasade isključivo na najboljim lokacijama.

- Prioritet nam je kvaliteta i time se ponosimo. Prerađujemo masline  u vlastitoj uljari u središtu Vodnjana, koja je ujedno i najstarija na ovom području i može se pohvaliti stoljetnom tradicijom. U zadnje dvije godine u opremu u sklopu uljare uloženo je 2,5 milijuna kuna, a sve da bismo bili u mogućnosti pratiti najnovije tehnologije koje jamče postizanje najbolje kvalitete ulja, kako vlastitog tako i onog koje brojni privatnici donose kod nas na preradu, kazao je Družetić. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter