Uljanikovom omladinskom pogonu pomoćni teren na Valkanama


Odlukom da se na lokaciji stadiona SRC Uljanik-Veruda, na dosadašnjem pomoćnom terenu, izgradi Gradski bazen, brojnom i kvalitetnom omladinskom pogonu Nogometnog kluba Uljanik oduzeto je igralište na kojem preko 250 pulske djece uči prve nogometne korake i znanje o kolektivnom duhu i važnosti bavljenja sportom.

U veoma kratkom roku NK Uljanik je, naime, velikim entuzijazmom djelatnika i trenera, ostvario zavidne rezultate i brojnost omladinskog pogona, što je uvelike prepoznato od pulske djece i njihovih roditelja. No, zabrinutost gdje će sada vježbati toliki broj djece, s obzirom na gradnju Gradskog bazena, Grad Pula je pronašla u alternativnom terenu.

Na naš upit da li je Grad razmišljao gdje ponuditi alternativu, te da li je već u suradnji s Uljanikom pokušao usaglasiti gdje bi se takva lokacija pomoćnog terena mogla realizirati, odgovoreno nam je da se o tome razmišljalo još i prije razmatranja lokacije budućeg bazena.

- Još i prije nego se uopće počela razmatrati izgradnja gradskog bazena na lokaciji u sklopu Doma sportova Mate Parlov na Verudi, Grad Pula je započeo s aktivnostima na iznalaženju alternativne lokacije za sportske aktivnosti omladinskog pogona Nogometnog kluba Uljanik. Predstavnici Grada i kluba u redovitoj su komunikaciji aktivno radili na iznalaženju najboljeg rješenja. Zajedničkom suradnjom definirana je lokacija koja će u potpunosti zadovoljiti potrebe članova omladinskog pogona Nogometnog kluba Uljanik, a nalazit će se na Valkanama u neposrednoj blizini postojećeg nogometnog igrališta, na zemljištu u vlasništvu Grada Pule, odgovorili su nam iz Grada Pule.

Jasno je da će, dakle, mali uljanikovci površinu za vježbanje pronaći na pomoćnom igralištu na Valkanama, terenu u gradskom vlasništvu. Ta je površina, inače, u UPU Lungomare, bila rezervirana upravo kao parcela na kojoj se može graditi bazen. Prema neslužbenim informacijama, ukoliko se NK Uljaniku ova površina dodijeli kao zamjena za pomoćno igralište, "brodograditelji" namjeravaju osigurati svlačionice (vjerojatno kontejnere) uz teren, te ga urediti za nesmetan i kvalitetan rad. Doduše, pitanje je kako će na ovu vijest reagirati Nogometni klub Pula ICI, iako je nejasno što će biti s tim pulskim nogometnim klubom s obzirom da će se na stadionu Valkane uskoro, prema najavama, graditi hotel s pratećim sadržajima. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter