Uljanikovcu nagrada "Srce sindikalne solidarnosti"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vojo Udovicic, glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, Industrijskog sindikata u Uljaniku – Proizvodnja opreme, dobitnik je glavne nagrade (kristalna vaza i povelja) "Srce sindikalne solidarnosti" za 2011. godinu.

Rijec je o nagradi koju Savez samostalnih sindikata Hrvatske dodjeljuje od 1992. godine za kontinuirani sindikalni rad i ostvarene zapažene rezultate ostvarene tijekom godinu dana. Prije pocetka jucerašnje sjednice Vijeca SSSH-a Voji Udovicicu nagradu je urucio Mladen Novosel, predsjednik SSSH-a.

Udovicic je vec treci mandat povjerenik SMH-IS-a. Kao što piše u obrazloženju, "svojim je zalaganjem spasio tvornicu od pretvaranja u skladište". Premda ne baš najboljega zdravlja, uspješno obavlja zadace ne samo sindikalnoga povjerenika, nego i predsjednika Radnickog vijeca, a protekla dva mandata bio je i zamjenik regionalnog povjerenika.

U njegovoj sindikalnoj podružnici od 136 zaposlenih radnika, njih 106 sindikalno je organizirano u SMH-IS-u. Po zanimanju je inženjer brodogradnje.


Podijeli: Facebook Twiter