Uljanikovci zainteresirani za kupnju dionica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radnici Uljanika vec su treceg dana upisali više od 50 posto potrebnih dionica da bi postupak privatizacije uspio. Ocekujem da ce se preostalih 50 posto upisati i prije isteka 10-dnevnog roka koji završava 26. srpnja, komentirao je dosadašnji tijek upisa dionica ?ino Šverko, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku.

Podsjecamo da ce ugovori o kupnji dionica stupiti na snagu samo ukoliko se proda 873.016 dionica, što predstavlja 39,04 posto ukupnog kapitala društva. Dakle, do cetvrtka je upisano više od 435 tisuca dionica.

Komentirajuci takav dobar odaziv Šverko nam je rekao da je i sam iznenaden jako dobrom organizacijom koja je osigurala da se upis dionica vrši od 6.45 do 16.30 sati na 14 upisanih mjesta na tri lokacije: u Vodnjanu (Željeznicka 23) i Puli (Besenghijeva 1 i Flaciusova 1). Bivši radnici mogu upisati dionice samo na potonjoj adresi.

- Radnici su s platnim listama 13. srpnja dobili i termin kada mogu upisati dionice. Treba naglasiti da je na jednom od tri upisana mjesta jednog dana odaziv bio cak 100 posto. Ide bolje no što smo ocekivali, a valja napomenuti da radnici koji nisu mogli, ili stigli, doci u predloženom terminu mogu doci neki drugi dan, zakljucio je Šverko.

Sadašnjim i bivšim radnicima Uljanika ponuden je otkup 84,24 posto kapitala pulskog brodogradevnog holdinga u vlasništvu države. Potencijalni dionicari mogu maksimalno kupiti 5.000 dionica, ali je velik broj radnika u ranijim istupima najavio kupnju po 500 dionica. Cijena po dionici je 51,23 kune, ali se ona umanjuje za dva popusta.

Svaki radnik ima pravo na popust od 20 posto te dodatni postotni bod za svaku godinu radnog staža provedenu u Uljaniku ili povezanim tvrtkama. (P. GREGOROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter