Uljanikovac Zdravko Pliško na čelu 3. maja?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uprava Uljanika planira smjenu na vrhu 3. maja - potvrđeno nam je iz više izvora u oba brodogradilišta. Dosadašnjeg predsjednika uprave Edija Kučana na toj će poziciji najvjerojatnije naslijediti Zdravko Pliško, tvrde izvori, kao provjereni Uljanikov kadar s dugogodišnjim iskustvom na mjestima rukovoditelja gradnje i proizvodnje u Puli.

Pliško je nedavno umirovljen, ali će, priča se u škverskim kuloarima, preuzeti kormilo 3. maja barem do okončanja pripajanja riječkog brodogradilišta Uljaniku, odnosno dok uprava Uljanik grupe ne pronađe novo, dugoročnije rješenje.

Više o novim kadrovskim rješenjima u 3. maju moglo bi se znati nakon današnje Skupštine društva, na kojoj će biti izabrani članovi novog Nadzornog odbora. Poznata su imena troje kandidata koje predlaže novi većinski vlasnik, Uljanik, a to su, prema dnevnom redu Skupštine objavljenom u Narodnim novinama Veljko Grbac, Marinko Brgić i Elvis Pahljina. Predstavnica radnika u Nadzornom odboru bit će Nada Jelinić-Starčević, dok ime petog člana kojeg imenuje Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), nije objavljeno, što prilično rječito govori o nonšalantnom odnosu države prema brodogradnji općenito.

Očekuje se da će dosadašnji predsjednik uprave Kučan novom Nadzornom odboru ponuditi svoj mandat, nakon čega bi za novog čelnog čovjeka 3. maja trebao biti imenovan Pliško. U upravi bi, uz njega, trebao ostati i sadašnji član Predrag Božanić, a nagađa se da će uprava dobiti i trećeg člana, što omogućava i Statut društva, i to iz redova Uljanika. S obzirom da postoji mogućnost da država danas ne odredi svog predstavnika u NO, smjena na čelu uprave mogla bi biti odgođena dok ne bude određen sastav kompletnog Nadzornog odbora, no bilo kakvu službenu potvrdu ovih informacija jučer je bilo nemoguće dobiti.
    - O svemu će se više znati u srijedu. Za sad ne možemo u javnost izlaziti ni sa kakvim informacijama, prije nego što Skupština donese odluke, kazao je član uprave Uljanika Marinko Brgić koji je jučer u Rijeci prisustvovao primopredaji tankera za prijevoz asfalta Palanca Singapore. (M. GLAVAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter