Uljanikova knjiga narudžbi vrijedi milijardu eura

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U dvorani Županijske komore u Puli danas je održana izvanredna glavna skupština Društva Uljanik d.d. na kojoj su dioničari i opunomoćenici dioničara prihvatili predložene odluke i izvješća. U svom priopćenju Uljanik grupa - Korporativne komunikacije, navodi da je prihvaćena odluka o redovnom smanjenju temeljnog kapitala, čime se nominalni iznos dionice društva od 90 kuna smanjuje na iznos od 30 kuna.

Također, prihvaćena je odluka o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara i izmjenama Statuta te mogućnost realizacije dokapitalizacije. Dioničarima i ostalim nazočnima na skupštini, obratio se predsjednik Uprave Gianni Rossanda istaknuvši pritom velike pomake na području prodaje i ugovaranja novih projekata.

- U međuvremenu smo osnažili i ugovorili još nekoliko brodova te danas knjiga narudžbi vrijedi više od milijardu eura. Na tržištu smo aktivni u nekim potpuno novim nišama koje će se s velikom vjerojatnošću i realizirati te ih iz tog razloga želimo spremno dočekati. No, za potpunu spremnost potrebne su nam neke investicije te smo se odlučili zatražiti pomoć sadašnjih dioničara i potencijalno drugih te istražiti mogućnost izvedbe dokapitalizacije, naglasio je Rossanda. 

- Odluka o samoj dokapitalizaciji te trenutku njezine provedbe  donijet će se naknadno, a sve na temelju detaljne procjene svih okolnosti koje mogu utjecati na ovaj značajan projekt za Uljanik grupu. Uvjereni smo da s proizvodnim programom koji imamo, sve naše razvojne ciljeve možemo realizirati u jednu do dvije godine, zaključio je Rossanda. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter