Uljanikova kasarna pristupačnija je osiguranicima


Od jučer pulska ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje djeluje na novoj adresi, u zgradi Poslovnog centra Uljanik ili poznatijoj Uljanikovoj kasarni na bulevaru, na adresi Besenghijeva 1, preko puta ulaza u brodogradilište. Za svoje osiguranike i druge stranke na novoj su lokaciji, kažu, od jučer, i to u prizemlju zgrade u koju se ulazi preko velikog parkirališta.

- Radi dostupnosti usluga HZZO-a tijekom tog prijelaznog perioda, još će tjedan dana, odnosno sve do 15. prosinca, a ako se pokaže potreba i duže, imati dežurstva na sadašnjoj lokaciji ispostave na Trgu Portarata 3, istaknuli su iz HZZO-a.

Za sada bez gužvi

I doista, jučer je na dosadašnjoj lokaciji na Portarati bilo dežurstvo djelatnika, ali samo da bi osiguranike koji nisu znali za preseljenje upućivali na novu adresu. Jedan od onih koje smo zatekli bio je i dr. Šefko Dervović, koji je trebao tek jednu potvrdu, no ubrzo je saznao da je na krivoj adresi.

Korisnici koje smo zatekli ispred zgrade promjenu su uglavnom mirno prihvaćali i pomirili se da moraju potegnuti do bulevara, iako je bilo i onih koji su uobičajeno bili kivni na državne službe kod kojih "nikad ništa ne možeš riješiti u jedan dan jer uvijek nešto fali".

A na novoj adresi mir. Tek su sporadično "kapali" osiguranici, neki su znali da moraju doći na novu adresu, drugi su malo lutali, ali ipak stigli do cilja.

- Nisam znala da su preselili pa sam naravno otišla prvo na Portaratu. Tamo su mi rekli da moram do Poslovnog centra Uljanika, a kako nisam znala gdje je to, zvala sam muža uljanikovca koji mi je objasnio da je to u ovoj Uljanikovoj kasarni. Ali ovdje sam bila gotova za pet minuta jer nema nikoga, jedna je osoba bila ispred, i to je to, čas posla, ispričala nam je Zvjezdana Ivković koja je ustvrdila i da smatra da će im biti bolje ovdje jer je ovo bolja lokacija, komotnija i prozračnija.

Zadovoljni djelatnici

A zadovoljni su i djelatnici koji ovdje imaju klimatizirane prostore, za razliku od stare zgrade u kojoj grijanje nije radilo, a zgrada bila "klimava" i s nje su otpadali dijelovi pročelja, pogotovo nakon požara koji je buknuo u potkrovlju prije godinu dana.

- Željela bih istaknuti da su ovi prostori ipak puno dostupniji našim osiguranicima, imamo osiguran i parkirni prostor, a pogotovo će biti lakši pristup osobama s invaliditetom, jer je prostor prilagođen njima, istaknula je voditeljica pulske ispostave Vlasta Radolović.

Što će biti sa zgradom na Portarati i dalje nije poznato. Zna se samo da je u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje čiji su djelatnici također preselili u svibnju ove godine u nove prostore u zgradu pošte. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter