Uljanikfest za 157. rođendan brodogradnje u Puli

S fotografske izložbe - radovi uljanikovaca
S fotografske izložbe - radovi uljanikovaca

Brodogradilište Uljanik sinoć je slavilo 157. rođendan u pulskom rock klubu koji neslučajno nosi njegovo ime. Rođendanska fešta brodogradnje u Puli počela je otvorenjem fotografske izložbe radova uljanikovaca u maloj sali kluba.

Kao i svake godine, odabrani su najbolji radovi radnika na temu brodogradilišta, brodogradnje, brodova i naravno uljanikovaca, stoga je zaista šteta što autori nisu imenovani ispod fotografija jer mnoge od njih imaju iznimnu tehničku ako ne i umjetničku vrijednost.

Uljanikovu feštu konstantno je pratila glazba DJ-a Čikite u disku i Kedže u maloj sali, a cijelu je manifestaciju vodio Todor, koji je publiku zabavljao i svojim provjerenim antistand-up forama. Neizbježan je bio i koncertni nastup Uljanikovog "domaćeg" benda Varim ko stoka – VKS, koji je istoimenom pjesmom svojevremeno napravio veliku senzaciju na YouTubeu.

U koncertnom dijelu fešte pomogla im je i grupa Whiskey Train, čiji je lider također uljanikovac, a na njima je bila zadaća da publiku zadovolje pop i rock obradama. Publike baš i nije bilo u velikom broju, što je, uzmu li se u obzir najave novih otkaza u brodogradilištu, sasvim razumljivo. (B. VINCEK, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter