Uljanik: Zabranjeno parkiranje TESU-ovcima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jutros je Uljanik zabranio zaposlenicima Uljanik TESU-a da se parkiraju na novouredenom parkiralištu na prostoru u vlasništvu TESU-a, ali unutar brodogradilišta Uljanik, požalili su nam se ogorceni radnici. Prema njihovoj prici, porta na bulevaru bila je zatvorena i pod pojacanom kontrolom Uljanikovih zaštitara, a najuporniji radnici parkirali su vozila ispred zatvorene porte, što je uzrokovalo kratkotrajni zastoj prometa.

- Ujutro se stvorila gužva na porti. Nikad toliko zaštitara nije bilo na ovom ulazu. Valjda su znali da ce doci do nezadovoljstva, kažu naši sugovornici (podaci poznati redakciji).

- Površina na kojoj se odlagao metalni otpad uredena je i vec donekle oznacena za parkiranje. Parkiralište je uredeno u dogovoru s Uljanikom, ali ocito je na kraju ideja naišla na otpor jer sada se navode tehnicki razlozi kao nemogucnost parkiranja, ali nijedan od njih ne stoji, nastavljaju naši sugovornici.

Isticu nadalje da bi ova pozitivna ideja doprinijela tome da svi radnici TESU-a parkiraju unutar brodogradilišta kada vec za to postoji mogucnost i ne lutaju okolicom u potrazi za slobodnim parkirališnim mjestom. Tako, smatraju, ne bi kasnili na posao, a i oslobodili bi parkirališna mjesta oko brodogradilišta za uljanikovce.

Doduše, priznaju da je, s obzirom na strogi režim kontrole, upitno na koji bi nacin vozila bila pretraživana prilikom odlaska iz brodogradilišta jer se na ovaj nacin ostavlja mnogo prostora za otudivanje stvari, cega se brodogradilište prije nekoliko godina jedva riješilo strožim kriterijima. Ipak, isticu naši sugovornici, vec postoje parkirališne površine unutar brodogradilišta i nema nikakvih problema.

- "Naše" parkiralište je nadomak porte s koje je jako dobra preglednost pa nema straha od bilo kakvih krada ili slicnog. Ocito je, dakle, da mjerila nisu jednaka za sve, jedno je za uljanikovce, a drugo za nas iz TESU-a. Tako oni ispunjavaju uvjete, a nama pošalju dopis da ih mi ne ispunjavamo, napominju naši sugovornici, koji isticu da su vec štampali dozvole te volonterski oznacili parkiralište i tek tada dobili dopis u kojem im Uljanik onemogucava ostvarenje ideje.

Od službe za odnose s javnošcu brodogradilišta pokušali smo doznati kako komentiraju navode radnika TESU-a, zašto se protive njihovu parkiranju na navedenoj površini te je li ona u vlasništvu TESU-a. Medutim, tijekom radnog dana odgovore nismo uspjeli dobili. (Goran ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter