Uljanik se sprema za novi iskorak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"U proceduri smo stjecanja statusa društva bez poteškoca. Status je to koji bi nas trebao definitivno i ponovno odvojiti od ostalih brodogradilišta, a omogucit ce nam da krenemo svojim putem koji nije na liniji ostalih brodogradilišta. Ujedno osmišljavamo i nove izvore financiranja, a mogu reci da oni odskacu od sve današnje prakse", rekao je predsjednik Uprave Uljanika Anton Brajkovic prilikom obracanja dionicarima na skupštini u cetvrtak.

Njegov govor bio je najzanimljiviji dio s obzirom na to da je ostatak tijeka skupštine protekao prema najavljenom dnevnom redu. Naime, dionicari su usvojili sva predložena izvješca i dali razrješnice clanovima Uprave i Nadzornog odbora te imenovali revizora, a nije izostala ni odluka o novcanoj nagradi clanovima NO-a u visini prosjecne place u Hrvatskoj (predsjedniku NO-a), odnosno 75 posto place ostalim clanovima.

Brajkovic je rekao da zahvaljujuci golemom znanju i iskustvu svih zaposlenika, koji daju svoj ogroman doprinos njihovoj sveukupnoj egzistenciji, pune knjigu narudžbi.

"I jucer smo realizirali izuzetno zanimljiv projekt koji se uklapa u našu strategiju, poslovnu politiku i ciljeve zapošljavanja. Takoder, pripremamo potpuno novu nišu koja ce sigurno predstavljati znacajan iskorak koji bi nas mogao održati niz godina.

To je jedini nacin kako u svim ovim okolnostima opstati i kako povecati lepezu naših referenci zanimljivih tržištu", rekao je celni covjek pulskog brodogradilišta. Osvrnuo se i na neuspješno obavljenu državnu prodaju vecinskog paketa dionica u dva kruga natjecaja.



"I dalje mislimo da je privatizacija nešto što je preuranjeno. Ako se ona i mora dogoditi, inzistirat cemo na tome da se odvija u okviru zaposlenika i domacih poslovnih partnera zainteresiranih za dugorocnu opstojnost brodogradnje na ovim prostorima. Jedan od naših jasnih stavova jest da špekulante i slicne ne želimo.

Budite uvjereni da ce zaposlenici, sindikati i uprava biti u istom rovu ako se to dogodi. Mi ne stojimo skrštenih ruku, niti ocekujemo, niti cekamo da nas netko kupi. Toga jednostavno nema", iznio je Brajkovic.

"Sigurno je da cemo i ovu krizu, kao i sve do sada, iskoristiti da bismo postali snažniji i fleksibilniji s obzirom na takve pojave. Vec se danas pripremamo biti još otporniji nego što smo bili do sada. Sve samo s jednim ciljem - da ni jedan naš zaposlenik ne ostane bez posla i da uredno dobije placu", istaknuo je Brajkovic.

Od nekoliko povjerljivih izvora u Uljaniku dobili smo potvrdu o tome što zapravo znaci Brajkoviceva izjava da je dovršen zanimljiv projekt. Svi su nam potvrdili da to znaci da je Uljanik pred zakljucenjem ugovora s Jan De Nulom o nastavku suradnje i najava narudžbe dva nova jaružara. No, to nece biti brodovi iz serije kakvi su se do sada gradili u Puli, vec nešto jeftinija, manje kompleksna plovila. (P. GREGOROVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE U PETAK.


Podijeli: Facebook Twiter