Uljanik preuzima 3. maj do konca lipnja

Brodogradilište Uljanik do kraja lipnja preuzet će 3. maj (M. ANGELINI)
Brodogradilište Uljanik do kraja lipnja preuzet će 3. maj (M. ANGELINI)

Prema posljednjim informacijama iz pulskog Uljanika nastavljaju se opsežni razgovori i vrlo ozbiljni sastanci oko pripreme dokumentacije za Uljanikovo preuzimanje riječkog 3. maja.

U pulskom škveru doznajemo da se intenzivno radi na finalizaciji svih formalnih odluka i akata vezanih za ulazak Uljanika u vlasništvo riječkog 3. maja. Sam model integracije riječkog brodogradilišta u Uljanik Grupu već je gotovo u potpunosti definiran i trenutno je u proceduri usuglašavanja pred stručnim tijelima EU komisije.

Kako doznajemo, predstavnici Uljanika s resornim ministarstvom i Hrvatskom brodogradnjom Jadranbrod dovršavaju i sam ugovor o prijenosu dionica koji bi trebao biti potpisan do konca lipnja.

Pulsko brodogradilište u ovom velikom poslovno-proizvodnom pripajanju vidi nove mogućnosti kako za 3. maj tako i za Uljanik. Kako nam kažu, nakon kvalitetne integracije i redefiniranja određenih procesa koji se danas nepotrebno preklapaju, moguće je ostvariti značajne sinergijske efekte koji bi dali novu kvalitetu i jednom i drugom brodogradilištu.

Obrada tržišta, projektiranje, nabava i financiranje samo su neki od ključnih područja na kojim vrijedi logika "veći projekti-bolji uvjeti".

Stoga nema bojazni da će ijedno brodogradilište ostati bez gradnje brodova, štoviše, kažu nam pulski brodograditelji, dva će brodogradilišta moći konkurirati i za poslove većih serija brodova, koje do danas pojedinačno nije bilo moguće izgraditi u zahtijevanom, često vrlo kratkom roku. (C. B. GALIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter