Uljanik postao jedinstvena svjetska "wakeboard" atrakcija

Wakeboard vratolomije kraj brodogradilišta Uljanik u Puli
Wakeboard vratolomije kraj brodogradilišta Uljanik u Puli

Brodogradilište Uljanik u Puli nedavno je privremeno postalo neviđeni 360° wake park u Hrvatskoj, ali i svijetu. Slavni wakeboarderi (skate na vodi) Felix Georgii, Dominik Gührs i Dominik Hernler odabrali su upravo pulski zaljev za snimanje adrenalinskog promotivnog spota za svjetski poznati Red Bull, pri čemu je sedam transportnih kontejnera pretvoreno u jedinstvene prepreke za vozače.

- Iznimno mi je drago što će pulska vizura i Uljanikove dizalice ponovno obići cijeli svijet. Riječ je o jedinstvenoj turističkoj promociji Pule, ali i cijele Istre i Hrvatske, kroz atraktivan i moderan sadržaj kakav je u našem gradu uvijek dobrodošao, istaknuo je gradonačelnik grada Pule Boris Miletić.

Najzanimljivija od svih prepreka u ovom adrenalinskom parku svakako je bio "leteći kontejner", koji je trojcu omogućio da park isprobaju i u vodi i u zraku. Uz pomoć pet industrijskih ronilaca, kontejneri su postavljeni na površinu mora, a na mjestu ih je držalo 28 sidara, od kojih svaki teži 800 kilograma.

Osim same promocije, ovaj je sportski projekt na jedinstven način uspio uklopiti industrijsko nasljeđe grada i moderan te turistima privlačan događaj kojim se oblikuje nova turistička ponuda na našoj obali. Nakon što je u Rovinju održan Red Bull Air Race, a na Brijunima Adventure Race, Red Bull je po treći put za suradnju i promociju adrenalinskih sportova u svijetu odabrao upravo Istru. I upravo zbog dobre suradnje, uspješnih rezultata i široke popraćenosti spomenutih događanja, to bi se moglo ostvarivati i u budućnosti. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter