Uljanik plovidba u utrci za dokapitalizaciju Uljanika

(Snimio Neven LAZAREVIĆ)
(Snimio Neven LAZAREVIĆ)

U utrku za dokapitalizaciju pulskog brodogradilišta posljednjeg dana zaprimanja zahtjeva za upisom dionica uključili su se i iz domicilne Uljanik plovidbe. O svom potezu prošlog petka iz ove su pulske brodarske kuće izvijestili jučer na Zagrebačkoj burzi. Da bi dokapitalizacija Uljanika bila uspješno provedena, podsjetimo, potrebno je da ulagači upišu i uplate najmanje 1.118.127 novih dionica po nominalnoj cijeni od 90 kuna što, u novčanom iznosu, znači najmanje 100,6 milijuna kuna prikupljenog kapitala.

Uz Adris grupu na dokapitalizaciju pulskog brodogradilišta odlučili su se i u zadarskoj Tankerskoj plovidbi. Podsjetimo da Zadrani i Uljanik već imaju partnerski odnos u remontnom brodogradilištu "Viktor Lenac", čiji su najveći pojedinačni vlasnici. Prošlog petka, par sati prije isteka roka, zahtjev za upisom novih dionica pulskog škvera predali su i iz državnog osiguravatelja, Croatia osiguranja, a neslužbene informacije upućuju da su se u igru uključili i "mirovinci" - Erste Plavi fond i, navodno, Mirovinsko investicijsko društvo.

Svi ulagači imaju rok da u naredna tri dana, počevši od danas, pa do četvrtka zaključno u ponoć, uplate upisane dionice, nakon čega će definitivno biti jasno kako je zaključen ovaj drugi, završni krug privatizacije Uljanika. (O. ANTEŠIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter